Nato: Treba smiriti tenzije

Članice NATO saveza će nastojati da sarađuju sa Rusijom u području Arktika, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Svijet 21.02.2018 | 08:02
Nato: Treba smiriti tenzije
On je na pitanje novinara magazina "Spoljna politika" o tome da li NATO treba da se suprotstavi vojnom razvoju Rusije u području Arktika rekao da postoje tenzije na sjeveru, ali da postoji potreba za smanjenjem tenzija i građenju saradnje koju je Alijansa izgradila tokom nekoliko decenija.

"Čak i tokom Hladnog rata, bili smo svjedoci saradnje NATO saveza i Sovjetskog Saveza na sjeveru, tako da treba da budemo prisutni, ali na proporcionalan, odbrambeni način", izjavio je Stoltenberg, prenio je TASS.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mir

21.02.2018 09:00

Pa logično jer tu su Rusija i SAD samo na 3,7km udaljeni ali tu se neće napadat jer bi tu bio direktni okršaj u koji amerikanci ne smeju da uđu a oni bi hteli da EU gurnu da ginu uz NATO protiv Rusije a oni bi sa jedno dvije divizije plaćenika pomagali-gurni ludog švabu da ga masakrira Rus i treći put.Mislim da luđeg naroda od njemačkog nema na planeti ako to dozvoli sad jer ga niko ne napada i u rat ga šalje onaj ko mu sigurno prijatelj nije.

ODGOVORITE