Влада повећала аграрни буџет

Влада Републике Српске повећала је аграрни буџет са 60 на 71 милион марака, поручено је након састанка предсједника и премијера Републике Српске са пољопривредницима. Питање је, међутим, да ли ће ово повећање ублажити губитке у пољопривреди због увођења додатних акциза на гориво.

Република Српска 20.02.2018 | 21:48
Влада повећала аграрни буџет
Умјесто планираних 60, за подстицаје пољопривреди ће из буџета бити издвојен 71 милион марака. Осим тога, хвале се званичници, у пољопривреду ће бити уложено додатних 131 милион марака, кроз разне пројекте.

„Наша намјера је да са стручњацима и са онима који живе и представљају село, предвидимо посебне подршке за рехабилитацију села“, изјавио је Предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Представници пољопривредника су са састанка изашли презадовољни оним што им је обећано.

Задовољство пољопривредника могло би да нестане већ након октобарских избора, упозорава опозиција. Огромну штету коју ће пољопривреди проузроковати повећање акциза на гориво, десет милиона марака неће успјети да поправи.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић сматра да ће пољопривреднике у Српској много више коштати него што ће добити, као и да ће велики резови настати у буџету тек након избора и добијања појединих гласова.

Подстицаји за пољопривреду у Српској су одавно постали социјално, а не развојно издвајање, што се нагативно одражава на развој ове индустријске гране.

Да ли ће додатна средства у буџету Српске надомјестити трошкове повећања цијена горива, показаће се веома брзо, првим већим пољопривредним радовима.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

стево

20.02.2018 21:42

Еееееее,будале моје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добицете

20.02.2018 23:23

Добицете од ових црвених пантљицара као и сви до сада:Доктори,зељезницари рудари...Бас као и они,цасицу ракице или пиво и ногу у дупе.

Name

Црвени

21.02.2018 00:59

Хватају на лазима и онецањима, да није шаровић сто се тице владе пољопривредници би своје производе бацали.,

Name

!?!?

21.02.2018 07:42

Гдје налазе ове представнике разних удружеља за прављење приредбе за малоумне. Овде недостаје дио текста у коме би се рекло да су уведене акцизе које ће у многоме поскупити живот. Пољопривредници ће још и добро проћи јер ће им од 18 узетих фенинга по литру вратити 1 фенинг кроз повећани постицај, тако да имају "ВЕЛИКИ" разлог за задовољство.

Name

ккк

21.02.2018 08:48

Засто се све гледа негативно? Одлицна је вијест да це пољопривредници добити 11 милиона висе од предвидјеног. То говори довољно да се води рацуна о пољопривредним производјацима и о пољопривреди уопсте! Потребно је јос направити искорак у смислу користења ЕУ средстава. Да није било коцења са нивоа БиХ наси пољопривредници би вец увелико користили ова средства.

Name

Ин

20.02.2018 23:39

Ово да није залосно било би смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

21.02.2018 10:36

Аграрни будзет, министарства пољопровреде повецава Лицно В.Д. или Стецајни управник, Премијер Владе РС, главом и брадом милорад Лактасенко Владимировиц Трамп Додик Патријарх и духовни мозак Срба са обје стране Дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте ли знали?

21.02.2018 11:15

Тзв. срби, тј. дјикани су аграрног поријекла,...то су потомци кметова доведених у Босну, да копају њиве и цувају говеда на агиним посједима,..опанцари цобани...