Vlada povećala agrarni budžet

Vlada Republike Srpske povećala je agrarni budžet sa 60 na 71 milion maraka, poručeno je nakon sastanka predsjednika i premijera Republike Srpske sa poljoprivrednicima. Pitanje je, međutim, da li će ovo povećanje ublažiti gubitke u poljoprivredi zbog uvođenja dodatnih akciza na gorivo.

Republika Srpska 20.02.2018 | 21:48
Vlada povećala agrarni budžet
Umjesto planiranih 60, za podsticaje poljoprivredi će iz budžeta biti izdvojen 71 milion maraka. Osim toga, hvale se zvaničnici, u poljoprivredu će biti uloženo dodatnih 131 milion maraka, kroz razne projekte.

„Naša namjera je da sa stručnjacima i sa onima koji žive i predstavljaju selo, predvidimo posebne podrške za rehabilitaciju sela“, izjavio je Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Predstavnici poljoprivrednika su sa sastanka izašli prezadovoljni onim što im je obećano.

Zadovoljstvo poljoprivrednika moglo bi da nestane već nakon oktobarskih izbora, upozorava opozicija. Ogromnu štetu koju će poljoprivredi prouzrokovati povećanje akciza na gorivo, deset miliona maraka neće uspjeti da popravi.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić smatra da će poljoprivrednike u Srpskoj mnogo više koštati nego što će dobiti, kao i da će veliki rezovi nastati u budžetu tek nakon izbora i dobijanja pojedinih glasova.

Podsticaji za poljoprivredu u Srpskoj su odavno postali socijalno, a ne razvojno izdvajanje, što se nagativno odražava na razvoj ove industrijske grane.

Da li će dodatna sredstva u budžetu Srpske nadomjestiti troškove povećanja cijena goriva, pokazaće se veoma brzo, prvim većim poljoprivrednim radovima.



BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

stevo

20.02.2018 21:42

Eeeeeee,budale moje

ODGOVORITE
Name

Dobicete

20.02.2018 23:23

Dobicete od ovih crvenih pantljicara kao i svi do sada:Doktori,zeljeznicari rudari...Bas kao i oni,casicu rakice ili pivo i nogu u dupe.

Name

Crveni

21.02.2018 00:59

Hvataju na lazima i onecanjima, da nije šarović sto se tice vlade poljoprivrednici bi svoje proizvode bacali.,

Name

!?!?

21.02.2018 07:42

Gdje nalaze ove predstavnike raznih udruželja za pravljenje priredbe za maloumne. Ovde nedostaje dio teksta u kome bi se reklo da su uvedene akcize koje će u mnogome poskupiti život. Poljoprivrednici će još i dobro proći jer će im od 18 uzetih feninga po litru vratiti 1 fening kroz povećani posticaj, tako da imaju "VELIKI" razlog za zadovoljstvo.

Name

kkk

21.02.2018 08:48

Zasto se sve gleda negativno? Odlicna je vijest da ce poljoprivrednici dobiti 11 miliona vise od predvidjenog. To govori dovoljno da se vodi racuna o poljoprivrednim proizvodjacima i o poljoprivredi uopste! Potrebno je jos napraviti iskorak u smislu koristenja EU sredstava. Da nije bilo kocenja sa nivoa BiH nasi poljoprivrednici bi vec uveliko koristili ova sredstva.

Name

In

20.02.2018 23:39

Ovo da nije zalosno bilo bi smijesno.

ODGOVORITE
Name

modricanin

21.02.2018 10:36

Agrarni budzet, ministarstva poljoprovrede povecava Licno V.D. ili Stecajni upravnik, Premijer Vlade RS, glavom i bradom milorad Laktasenko Vladimirovic Tramp Dodik Patrijarh i duhovni mozak Srba sa obje strane Drine.

ODGOVORITE
Name

Jeste li znali?

21.02.2018 11:15

Tzv. srbi, tj. djikani su agrarnog porijekla,...to su potomci kmetova dovedenih u Bosnu, da kopaju njive i cuvaju goveda na aginim posjedima,..opancari cobani...