Власник Даласа отворено: Губимо због драфта!

Далас има скор 18-40, а власник клуба отворено говорио због чега је тако.

Кошарка 22.02.2018 | 10:30
Власник Даласа отворено: Губимо због драфта!
Власник Даласа, Марк Кјубан, свој сан досањао је 2011, када је Мевериксе довео до једине НБА титуле у историји франшизе.

Екипа коју је предводио Дирк Новицки, са 40 година и даље активан играч Даласа, у годинама које су уследиле полако је бивала све слабија. Меверикси су били све лошији, а ове сезоне, чини се, играју најлошији сезону у последње две деценије.

Далас тренутно има скор 18-40!

Кјубан не жали много због тога. Штавише, власник Меверикса чак је и играчима дао савет да губе што више утакмица, како би на наредном драфту имао што бољи избор.

Ова изјава власника Даласа потресла је НБА и Америку. Међутим, он је само признао оно што су многи клубови радили у прошлости, само што то никада није изашло у јавност.

"Вероватно не бих ово требало да причам, али сам био на вечери са момцима, далеко смо од плеј-офа и рекао сам им 'Порази су најбоља опција", признао је Кубан.

"Комесар Адам Силвер не жели ово да чује. Ипак, сео сам са њима, објаснио им шта се догађа и какви су планови и да више нећемо 'танковати'. Јесте брутално, али је транспарентност кључ за одржавање стабилности и добрих односа са екипом", завршио је Марк Кјубан у подкасту код легендарног Џулијуса Ирвинга.

Слично је радила и Филаделфија, која је Џоела Ембида и Џалила Окафора (касније отишао у Бруклин) довела 2014. и 2015. као треће пикове на драфту, а Бена Симонса Фулц Маркелеа, на последња два драфта, као прве.

Филаделфија је ове сезоне близу плеј-офа, на седмом месту је Истока и има скор 30-25.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар