Vlasnik Dalasa otvoreno: Gubimo zbog drafta!

Dalas ima skor 18-40, a vlasnik kluba otvoreno govorio zbog čega je tako.

Košarka 22.02.2018 | 10:30
Vlasnik Dalasa otvoreno: Gubimo zbog drafta!
Vlasnik Dalasa, Mark Kjuban, svoj san dosanjao je 2011, kada je Meverikse doveo do jedine NBA titule u istoriji franšize.

Ekipa koju je predvodio Dirk Novicki, sa 40 godina i dalje aktivan igrač Dalasa, u godinama koje su usledile polako je bivala sve slabija. Meveriksi su bili sve lošiji, a ove sezone, čini se, igraju najlošiji sezonu u poslednje dve decenije.

Dalas trenutno ima skor 18-40!

Kjuban ne žali mnogo zbog toga. Štaviše, vlasnik Meveriksa čak je i igračima dao savet da gube što više utakmica, kako bi na narednom draftu imao što bolji izbor.

Ova izjava vlasnika Dalasa potresla je NBA i Ameriku. Međutim, on je samo priznao ono što su mnogi klubovi radili u prošlosti, samo što to nikada nije izašlo u javnost.

"Verovatno ne bih ovo trebalo da pričam, ali sam bio na večeri sa momcima, daleko smo od plej-ofa i rekao sam im 'Porazi su najbolja opcija", priznao je Kuban.

"Komesar Adam Silver ne želi ovo da čuje. Ipak, seo sam sa njima, objasnio im šta se događa i kakvi su planovi i da više nećemo 'tankovati'. Jeste brutalno, ali je transparentnost ključ za održavanje stabilnosti i dobrih odnosa sa ekipom", završio je Mark Kjuban u podkastu kod legendarnog Džulijusa Irvinga.

Slično je radila i Filadelfija, koja je Džoela Embida i Džalila Okafora (kasnije otišao u Bruklin) dovela 2014. i 2015. kao treće pikove na draftu, a Bena Simonsa Fulc Markelea, na poslednja dva drafta, kao prve.

Filadelfija je ove sezone blizu plej-ofa, na sedmom mestu je Istoka i ima skor 30-25.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar