Завршили с радом: Резултати слаби

Привремена Истражна комисија Вијећа народа Парламентарне скупштине БиХ за утврђивање спољнополитичког статуса БиХ завршила је са радом. Резултати су више него скромни, а они који су очекивали осуду министра иностраних послова Игора Црнатка, остали су разочарани.

Босна и Херцеговина 20.02.2018 | 20:38
Завршили с радом: Резултати слаби
Тресла се гора родио се миш, укратко би могао да се опише десетомјесечни рад комисије која је окончала рад са четири усаглашена закључка.

У првом се каже да је спољнополитички статус БиХ већ деценијама означен као негативан, те да на то утичу политичке кризе које се одражавају и на укупну економску ситуацију и европки пут БиХ. Све је то тачно али да ли је то одговорност једног министра и једног Министарства?

Предсједавајући Истражне комисије Бариша чолак сматра да је ипак одговорно и Предсједништво.

Други закључак има везе са министром иностраних послова, јер га позивају да интензивира активности око израде Нове стратегије спољне политике и приједлога закона о спољним пословима БиХ.

Трећи закључак открива суштину формирања Комисије. Наиме, делегат Марио Караматић лично је увријеђен што министар иностраних послова Игор Црнадак не присуствује редовно сједницама Парламента.

И док члан Истражне комисије Марио Караматић апелује да се министру Црнатку одузме пасош како би се посветио раду Министарства иностраних послова, Огњен Тадић пружа подршку.

Закључци које је Комисија усвојила и упутила Вијећу народа на потврду су усаглашени између четири од шест чланова комисије.

У раду Комисије посљедњих шест мјесеци није учествовао делегат СНСД-а Небојша Радмановић, јер је одлука његове партије да се бојкотује рад свих парламентарних комисија, док је делегат и лидер СББ-а Фахрудин Радончић окупиран личним проблемима.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

израелац

20.02.2018 22:32

Ви се сви залудјујете са тим да нас неко несто пита ил да народ несто одлуцује.. " Све поциње у израелу и све се тамо заврсава. ". Како тамо јаве да су просли са корупцијом , такав це нам политицки грах на врху пасти.. тако да се сви ови домаци политицари састају само радиреда да оправдају плате..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

21.02.2018 08:12

Као да несто оцркујемо боље.....нерадници...битаге...плате,дневнице су ту.

ОДГОВОРИТЕ