Završili s radom: Rezultati slabi

Privremena Istražna komisija Vijeća naroda Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje spoljnopolitičkog statusa BiH završila je sa radom. Rezultati su više nego skromni, a oni koji su očekivali osudu ministra inostranih poslova Igora Crnatka, ostali su razočarani.

Bosna i Hercegovina 20.02.2018 | 20:38
Završili s radom: Rezultati slabi
Tresla se gora rodio se miš, ukratko bi mogao da se opiše desetomjesečni rad komisije koja je okončala rad sa četiri usaglašena zaključka.

U prvom se kaže da je spoljnopolitički status BiH već decenijama označen kao negativan, te da na to utiču političke krize koje se odražavaju i na ukupnu ekonomsku situaciju i evropki put BiH. Sve je to tačno ali da li je to odgovornost jednog ministra i jednog Ministarstva?

Predsjedavajući Istražne komisije Bariša čolak smatra da je ipak odgovorno i Predsjedništvo.

Drugi zaključak ima veze sa ministrom inostranih poslova, jer ga pozivaju da intenzivira aktivnosti oko izrade Nove strategije spoljne politike i prijedloga zakona o spoljnim poslovima BiH.

Treći zaključak otkriva suštinu formiranja Komisije. Naime, delegat Mario Karamatić lično je uvrijeđen što ministar inostranih poslova Igor Crnadak ne prisustvuje redovno sjednicama Parlamenta.

I dok član Istražne komisije Mario Karamatić apeluje da se ministru Crnatku oduzme pasoš kako bi se posvetio radu Ministarstva inostranih poslova, Ognjen Tadić pruža podršku.

Zaključci koje je Komisija usvojila i uputila Vijeću naroda na potvrdu su usaglašeni između četiri od šest članova komisije.

U radu Komisije posljednjih šest mjeseci nije učestvovao delegat SNSD-a Nebojša Radmanović, jer je odluka njegove partije da se bojkotuje rad svih parlamentarnih komisija, dok je delegat i lider SBB-a Fahrudin Radončić okupiran ličnim problemima.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

izraelac

20.02.2018 22:32

Vi se svi zaludjujete sa tim da nas neko nesto pita il da narod nesto odlucuje.. " Sve pocinje u izraelu i sve se tamo zavrsava. ". Kako tamo jave da su prosli sa korupcijom , takav ce nam politicki grah na vrhu pasti.. tako da se svi ovi domaci politicari sastaju samo radireda da opravdaju plate..

ODGOVORITE
Name

Xxl

21.02.2018 08:12

Kao da nesto ocrkujemo bolje.....neradnici...bitage...plate,dnevnice su tu.

ODGOVORITE