Политичке кризе утичу на имиџ БиХ

Истражна комисија Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, која је у протеклих осам мјесеци оцјењивала спољнополитички статус БиХ, односно рад министра спољних послова Игора Црнатка  констатује да су сталне политичке кризе се посебно одразиле негативно на економску ситуацију у БиХ и њене европске интеграције, сазнаје БН.

Босна и Херцеговина 20.02.2018 | 17:21
Политичке кризе утичу на имиџ БиХ
Комисија, како БН сазнаје, констатује да се спољнополитички статус БиХ већ деценијама негативно помиње и зато Дом народа ПС позива МИП БиХ да интензивира израду стратегије спољне политике БиХ, као и закона који че регулисати област спољне политике.

О учињеним активностима на изради стратегије и закона о спољним пословима, Министарство иностраних послова БиХ треба да у року од 90 дана упозна Дом народа ПС БиХ о урађеним пословима.

Такође ће бити упућен и захтјев МИП БиХ да се активиније уклључи у рад ПСБиХ. као и позив министру Црнатку да се сходно својим обавезама учествује у раду Дома народа ПСБиХ.

Такође се сугерише шефу бх. дипломатије да на вријеме реагује на све кртике које се тичу рада тог министарства,

Ови закључци су усвојени једногласно, укључујући и  Марија Караматића, који је највише и критиковао шефа бх. дипломатије.

Предсједавајући  комисије Бариша Чолак данас раније је рекао да је прикупљен сав потребан материјал и обављен разговор са шефом бх. дипломатије.

Он сматра да је највећи проблем и замјерка Црнатку што се није појављивао на сједницама Дома народа без обзира на специфичност његовог посла.

Комисију је у априлу прошле године именовао Дом народа парламента БиХ на захтјев делегата хрватског народа Марија Караматића из ХСС-а.

Од тада су одржане три сједнице, а посљедња је била у октобру прошле године када је саслушан Црнадак.

Према извору БН-а, тек су данас усаглашени ставови Комисије око заједничких закључака у вези случаја "Игор Црнадак".

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Имидз

20.02.2018 20:50

Какав имидз.Земља на црној.листи једно 100 њак земаља.Па сто народу не казете истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Двоглед

21.02.2018 16:49

Да, а ти га дижеш?!

ОДГОВОРИТЕ