Političke krize utiču na imidž BiH

Istražna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je u proteklih osam mjeseci ocjenjivala spoljnopolitički status BiH, odnosno rad ministra spoljnih poslova Igora Crnatka  konstatuje da su stalne političke krize se posebno odrazile negativno na ekonomsku situaciju u BiH i njene evropske integracije, saznaje BN.

Bosna i Hercegovina 20.02.2018 | 17:21
Političke krize utiču na imidž BiH
Komisija, kako BN saznaje, konstatuje da se spoljnopolitički status BiH već decenijama negativno pominje i zato Dom naroda PS poziva MIP BiH da intenzivira izradu strategije spoljne politike BiH, kao i zakona koji če regulisati oblast spoljne politike.

O učinjenim aktivnostima na izradi strategije i zakona o spoljnim poslovima, Ministarstvo inostranih poslova BiH treba da u roku od 90 dana upozna Dom naroda PS BiH o urađenim poslovima.

Takođe će biti upućen i zahtjev MIP BiH da se aktivinije uklljuči u rad PSBiH. kao i poziv ministru Crnatku da se shodno svojim obavezama učestvuje u radu Doma naroda PSBiH.

Takođe se sugeriše šefu bh. diplomatije da na vrijeme reaguje na sve krtike koje se tiču rada tog ministarstva,

Ovi zaključci su usvojeni jednoglasno, uključujući i  Marija Karamatića, koji je najviše i kritikovao šefa bh. diplomatije.

Predsjedavajući  komisije Bariša Čolak danas ranije je rekao da je prikupljen sav potreban materijal i obavljen razgovor sa šefom bh. diplomatije.

On smatra da je najveći problem i zamjerka Crnatku što se nije pojavljivao na sjednicama Doma naroda bez obzira na specifičnost njegovog posla.

Komisiju je u aprilu prošle godine imenovao Dom naroda parlamenta BiH na zahtjev delegata hrvatskog naroda Marija Karamatića iz HSS-a.

Od tada su održane tri sjednice, a posljednja je bila u oktobru prošle godine kada je saslušan Crnadak.

Prema izvoru BN-a, tek su danas usaglašeni stavovi Komisije oko zajedničkih zaključaka u vezi slučaja "Igor Crnadak".

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Imidz

20.02.2018 20:50

Kakav imidz.Zemlja na crnoj.listi jedno 100 njak zemalja.Pa sto narodu ne kazete istinu.

ODGOVORITE
Name

Dvogled

21.02.2018 16:49

Da, a ti ga dižeš?!

ODGOVORITE