Инвеститори из Катара ускоро у БиХ

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић на састанку у Дохи инфромисао је предсједавајућег Катарског удружења бизнисмена шеика Фајсала бин Касима ел Танија о политичко-економској ситуацији у БиХ са посебним акцентом на реформске процесе и европски пут БиХ.

Босна и Херцеговина 20.02.2018 | 12:29
Инвеститори из Катара ускоро у БиХ
Звиздић је нагласио да је ријеч о повезаним процесима, усмјереним на убрзање економског развоја БиХ и побољшање животног стандарда грађана.

Он је упознао предсједавајућег Катарског удружења бизнисмена о економским показатељима БиХ која у посљедње двије године биљежи стални економски раст, саопштено је из Савјета министара.

Звиздић је позвао предсједавајућег Катарске привредне коморе да подржи катарске привреднике да посјете БиХ и упознају се са њеним инвестиционим потенцијалима.

Предсједавајући Савјета министара поздравио је данашњи Бизнис форум, који се одржава у Дохи у организацији Катарске привредне коморе, на коме ће учествовати и делегација привредника из БиХ, која је у Катар допутовала заједно са делегацијом Савјета министара.

Он је нагласио да су управо овакви Б2Б сусрети пословних људи најбољи инкубатори пословних идеја и генератори нових развојних пројеката.

Састанку су присуствовали и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, министар иностраних послова Игор Црнадак, министар цивилних послова Адил Османовић, министар комуникација и транспорта Исмир Јуско, директор Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ /ФИПА/ Гордан Милинић, предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Ахмет Егрлић и амбасадор БиХ у Катару Тарик Садовић.

Након састанка, Тани је делегацију Савјета министара и делегацију привредника из БиХ повео у обилазак свог приватног музеја, једне од највећих свјетских колекција историјских артефакта.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ђорђе

20.02.2018 11:55

Хоће ли бити Сарајево и Бањалука на води. Вода је до грла добрим Сарајлијама и Бањалучанима, па су нам они вишак, чак и чашу да долију. Поздрав за све добре Бањалучане и Сарајлије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Саудија

20.02.2018 14:50

Ма ја.Сад им и ми ваљамо.Посто Саудија није добра с њима сад це нам увести казнене мјере.Висе се и нд зна ко овде коло води.Иран Саудија ил Катар.

Name

кат

20.02.2018 11:59

Ови из катара немају појма ушто се упуштају и која мафија код нас влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

20.02.2018 12:23

Значи.да се наставља распродаја Српске земље у Федерацуји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: ре

20.02.2018 12:42

Ако сам погријесио са претходним постом, ти написи гдје гријесим. Јос бих дидао да ме саврсено заболи цосак за све сто се десава у РС-у. Наравно, имам право коментирати

Name

Сандокан

20.02.2018 13:40

Зар има јос ико да вјерује у ову глупост... Хећо је исао 109 пута у Катар Бакир у Турску 1000 пута И никад ниста... Додју они сами ако хоце... Вуцицу је 100 турака досло на ноге... Преизборна бомба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АВДО

20.02.2018 14:52

Да имамо паметно водство могли би и папрат извозит а немоземо продат кривајин врхунски намјестај .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

20.02.2018 17:58

Катар је једна фасцинантна земља величине Сарајева. Сви су факултетски образовани на најпрестижнијим свјетским универзитетима, једни од најбогатијих на свијету. Тајна њиховог успјеха није у нафти, већ у љубави према својој земљи. Сви раде за добробит државе и своје дјеце, нема изузетака. Балканским крезубим мекињашима који гладују да би комшије и сусједи имали, нико не може помоћи. Само ментално поремећене особе могу блокирати своју рођену земљу и у исто вријеме кукати како му дјеца бјеже вани, потпуно необјашњиво...

ОДГОВОРИТЕ