Investitori iz Katara uskoro u BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić na sastanku u Dohi infromisao je predsjedavajućeg Katarskog udruženja biznismena šeika Fajsala bin Kasima el Tanija o političko-ekonomskoj situaciji u BiH sa posebnim akcentom na reformske procese i evropski put BiH.

Bosna i Hercegovina 20.02.2018 | 12:29
Investitori iz Katara uskoro u BiH
Zvizdić je naglasio da je riječ o povezanim procesima, usmjerenim na ubrzanje ekonomskog razvoja BiH i poboljšanje životnog standarda građana.

On je upoznao predsjedavajućeg Katarskog udruženja biznismena o ekonomskim pokazateljima BiH koja u posljednje dvije godine bilježi stalni ekonomski rast, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Zvizdić je pozvao predsjedavajućeg Katarske privredne komore da podrži katarske privrednike da posjete BiH i upoznaju se sa njenim investicionim potencijalima.

Predsjedavajući Savjeta ministara pozdravio je današnji Biznis forum, koji se održava u Dohi u organizaciji Katarske privredne komore, na kome će učestvovati i delegacija privrednika iz BiH, koja je u Katar doputovala zajedno sa delegacijom Savjeta ministara.

On je naglasio da su upravo ovakvi B2B susreti poslovnih ljudi najbolji inkubatori poslovnih ideja i generatori novih razvojnih projekata.

Sastanku su prisustvovali i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar inostranih poslova Igor Crnadak, ministar civilnih poslova Adil Osmanović, ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH /FIPA/ Gordan Milinić, predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i ambasador BiH u Kataru Tarik Sadović.

Nakon sastanka, Tani je delegaciju Savjeta ministara i delegaciju privrednika iz BiH poveo u obilazak svog privatnog muzeja, jedne od najvećih svjetskih kolekcija istorijskih artefakta.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Đorđe

20.02.2018 11:55

Hoće li biti Sarajevo i Banjaluka na vodi. Voda je do grla dobrim Sarajlijama i Banjalučanima, pa su nam oni višak, čak i čašu da doliju. Pozdrav za sve dobre Banjalučane i Sarajlije...

ODGOVORITE
Name

A Saudija

20.02.2018 14:50

Ma ja.Sad im i mi valjamo.Posto Saudija nije dobra s njima sad ce nam uvesti kaznene mjere.Vise se i nd zna ko ovde kolo vodi.Iran Saudija il Katar.

Name

kat

20.02.2018 11:59

Ovi iz katara nemaju pojma ušto se upuštaju i koja mafija kod nas vlada.

ODGOVORITE
Name

007

20.02.2018 12:23

Znači.da se nastavlja rasprodaja Srpske zemlje u Federacuji.

ODGOVORITE
Name

Re: re

20.02.2018 12:42

Ako sam pogrijesio sa prethodnim postom, ti napisi gdje grijesim. Jos bih didao da me savrseno zaboli cosak za sve sto se desava u RS-u. Naravno, imam pravo komentirati

Name

Sandokan

20.02.2018 13:40

Zar ima jos iko da vjeruje u ovu glupost... Hećo je isao 109 puta u Katar Bakir u Tursku 1000 puta I nikad nista... Dodju oni sami ako hoce... Vucicu je 100 turaka doslo na noge... Preizborna bomba...

ODGOVORITE
Name

AVDO

20.02.2018 14:52

Da imamo pametno vodstvo mogli bi i paprat izvozit a nemozemo prodat krivajin vrhunski namjestaj .

ODGOVORITE
Name

Sudija

20.02.2018 17:58

Katar je jedna fascinantna zemlja veličine Sarajeva. Svi su fakultetski obrazovani na najprestižnijim svjetskim univerzitetima, jedni od najbogatijih na svijetu. Tajna njihovog uspjeha nije u nafti, već u ljubavi prema svojoj zemlji. Svi rade za dobrobit države i svoje djece, nema izuzetaka. Balkanskim krezubim mekinjašima koji gladuju da bi komšije i susjedi imali, niko ne može pomoći. Samo mentalno poremećene osobe mogu blokirati svoju rođenu zemlju i u isto vrijeme kukati kako mu djeca bježe vani, potpuno neobjašnjivo...

ODGOVORITE