Џеко: Рома има и Коларова, а не само мене!

Нападач Роме Един Џеко сматра да "вучица" има добру прилику да у двомечу Лиге шампиона против Шахтјора осигура пласман у четвртфинале.

Фудбал 21.02.2018 | 15:00
Џеко: Рома има и Коларова, а не само мене!
"Имамо много самопоуздања послије три узастопне побједе, тим је у добром стању и стварно уживамо у новом систему", изјавио је капитен Босне и Херцеговине у најави првог сусрета осмине финала против Шахјора у сриједу увече у Харкову. 

"Шахтјор је технички одличан, али су одиграли само једну такмичарску утакмицу послије зимске паузе, па смо можда физички у предности. Морамо дати максимум и искористити ситуацију".

Украјинци у свом тиму имају неколико бразилских фудбалера, а у групној фази Лиге шампиона су завршили испред Наполија.

"Осим Ливерпула, Шахтјор је једини тим који је побиједио Манчестер сити ове сезоне, а екипа Пепа Гвардиоле је тренутно најбоља. Овај дуел се игра 180 минута, а не 90, морамо да гледамо ширу слику".

Џеко није сигуран хоће ли му тренер Еузебио Ди Франческо указати повјерење у стартних 11.

"Не знам хоћу ли играти у првој утакмици у Украјини, истина је да се мучимо са погоцима код куће, али имамо искусне интернационалце. Не само ја, ту су и Александар Коларов и Данијеле Де Роси, знамо шта да треба да радимо".

"Вучица" је попут Шахтјора направила изненађење и освојила групу у којој су били Челси и Атлетико Мадрид.

"Имали смо снажну групу и мало је ко вјеровао да можемо добити Челси и бити испред Атлетико Мадрида. То значи да смо добро играли у Европи, али не смијемо стати. Ово је добра прилика за све нас, играче, клуб и навијаче да напредујемо".

Ове сезоне, Џеки не иде најбоље у голгетерском смислу (11 погодака) за разлику од прошле кад је био први стријелац Серије А.

"Рома је клуб који тежи сваке године да игра у Лиги шампиона. Морамо да се потрудимо у наредна три мјесеца, а небитно је ко ће давати голове или бити асистент. Важно је једино да Рома побјеђује", закључио је Џеко.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар