Džeko: Roma ima i Kolarova, a ne samo mene!

Napadač Rome Edin Džeko smatra da "vučica" ima dobru priliku da u dvomeču Lige šampiona protiv Šahtjora osigura plasman u četvrtfinale.

Fudbal 21.02.2018 | 15:00
Džeko: Roma ima i Kolarova, a ne samo mene!
"Imamo mnogo samopouzdanja poslije tri uzastopne pobjede, tim je u dobrom stanju i stvarno uživamo u novom sistemu", izjavio je kapiten Bosne i Hercegovine u najavi prvog susreta osmine finala protiv Šahjora u srijedu uveče u Harkovu. 

"Šahtjor je tehnički odličan, ali su odigrali samo jednu takmičarsku utakmicu poslije zimske pauze, pa smo možda fizički u prednosti. Moramo dati maksimum i iskoristiti situaciju".

Ukrajinci u svom timu imaju nekoliko brazilskih fudbalera, a u grupnoj fazi Lige šampiona su završili ispred Napolija.

"Osim Liverpula, Šahtjor je jedini tim koji je pobijedio Mančester siti ove sezone, a ekipa Pepa Gvardiole je trenutno najbolja. Ovaj duel se igra 180 minuta, a ne 90, moramo da gledamo širu sliku".

Džeko nije siguran hoće li mu trener Euzebio Di Frančesko ukazati povjerenje u startnih 11.

"Ne znam hoću li igrati u prvoj utakmici u Ukrajini, istina je da se mučimo sa pogocima kod kuće, ali imamo iskusne internacionalce. Ne samo ja, tu su i Aleksandar Kolarov i Danijele De Rosi, znamo šta da treba da radimo".

"Vučica" je poput Šahtjora napravila iznenađenje i osvojila grupu u kojoj su bili Čelsi i Atletiko Madrid.

"Imali smo snažnu grupu i malo je ko vjerovao da možemo dobiti Čelsi i biti ispred Atletiko Madrida. To znači da smo dobro igrali u Evropi, ali ne smijemo stati. Ovo je dobra prilika za sve nas, igrače, klub i navijače da napredujemo".

Ove sezone, Džeki ne ide najbolje u golgeterskom smislu (11 pogodaka) za razliku od prošle kad je bio prvi strijelac Serije A.

"Roma je klub koji teži svake godine da igra u Ligi šampiona. Moramo da se potrudimo u naredna tri mjeseca, a nebitno je ko će davati golove ili biti asistent. Važno je jedino da Roma pobjeđuje", zaključio je Džeko.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar