Настављен рад Парламента РС

Расправом о приједлогу одлуке о прихватању задужења Републике Српске у износу од 51,3 милиона евра код Свјетске банке за пројекат реструктурисања Жељезница РС данас је у Бањалуци настављена сједница Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 20.02.2018 | 10:24
Настављен рад Парламента РС
Током расправе о тој тачки, прошле седмице, посланици владајућих странака и опозиције нису се сагласили о потреби да се РС задужи за рјешавање дугова тог јавног предузећа.

У СДС и ПДП-у сматрају да власт тиме награђује лоше директоре "Жељезница", а кредите ће враћати сви грађани. У СНСД-у и ДНС-у су указили на потребу реструктурирања, с циљем стабилизације и финансијске одрживости тог саобраћајног система.

По окончању те тачке очекује се ништа мање бурна расправа по приједлогу одлуке о износу гаранција које РС може издати у овој години – по хитном поступку.

На дневном реду данашњег засједања Народне скупштине РС су и приједлози закона о средњем образовању и васпитању, гасу, страним улагањима, бањама, хемикалијама те нацрти закона о заштити жртава ратне тортуре, те одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела...

Посланици ће радити, данас и сутра, док је у четвртак предвиђено гласање о завршеним тачкама дневног реда.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Чему служи парламент?

20.02.2018 10:08

Искрено не видим сврху парламента. Додикови дизачи руку су ту да приме плату и да створе илузију парламентарне демократије. Опозиција пребијене кичме иде из понижења у понижење. Најбоље да СНСД ухљеби изгласају монархију и да поставе бају на чело. Већ је тако па зашто не би било и званично?

ОДГОВОРИТЕ
Name

босњак Миле

20.02.2018 11:17

Милораде настави по плану, онако како смо се договорили. Презадузити..обесмислити,..раселити (егзодус у току + бијела куга све веца) ..довести до колапса и банкрота....Пуну подрску имас, идемо даље.

Name

Синнy Боy

20.02.2018 10:29

У нашем парламенту је на снази највећи степен опасности од пожара јер се у њему налази огромна количина запаљиве материје. млаћене празне сламе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

20.02.2018 11:12

Ускоро це се та слама јести, неби ваљало да изгори...

Name

Ниво дуга

20.02.2018 11:19

Након најновијих задузења ДНЕВНО задузење се повецало на 1 900 000,...напредак је евидентан.

Name

Т

20.02.2018 13:33

СТА ОВАЈ ТРНИНИЦ МЛАТИ ДА ЈЕРИНИЦ дип.теолог није подобан за МО БиХ. ПИТАЈ СВОГ ЗЕМЉАКА САЛКИЦА КОЛИКО ЈЕ ЉУДИ У ПС БиХ , СМ БиХ И ОС БИХ НА ВИСОКИМ ПОЗИЦИЈАМА НАЛАЗЕ ЉУДИ СА ЗАВРСЕНИМ ФАКУЛТЕТОМ ИСЛАМИСТИЦКИХ НСУКА.МАЈМУНЕ

Name

БОБА

20.02.2018 14:53

ПОСМАТРАМ ЈУТРОС БИВШЕ СДС ПОСЛАНИКЕ БАЊЦА ИЗ ДУБИЦЕ И ИВИЋА ИЗ ПРИЈЕДОРА. ЈАКИХ ЛИЧНОСТИ ДА ЧОВИЈЕК НЕ ВЈЕРУЈЕ ШТА ГЛЕДА.СМИЈУ СЕ .БАЊАЦ САМО ГЛЕДА У ТЕЛЕФОН. КАД СЕ СЕЉАК ДОЧЕПА ГРАДА, ПАРЛАМЕНТА, ТЕЛЕФОНА КО САМ ЈА САМ .БАЊАЦ КАО ДА ЈЕ У ЗОЛОШКОМ ВРТУ ТОЛИКО ИМА НЕ АРТИКУЛИСАНЕ ПОКРЕТЕ ДА ЧОВИЈЕК НЕ ВЈЕРУЈЕ ШТА СВЕ СИЈЕДИ У ПАРЛАМЕНТУ .ПОЗДРАВ ПОЗИЦИЈИ КОЈУ НИКО НЕ СЛУША. СВЕ ЈЕ СТО ПОСТО ТАКО КАКО ГОВОРЕ И КАКО СЕ ГРЧЕВИТО БОРЕ ДА ПОЈАСНЕ ГРАЂАНИМА ШТА СЕ ДЕШАВА.. ПОЗИЦИЈА СЕ ИСМИЈАВА ОВОМ НАРОДУ, ДА ЛИ ВИ ТО ВИДИТЕ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чињеница

20.02.2018 22:15

Да сада сви имају пиштаљке, нема зезања. А госп.260 да не узима туђе ствари пардон туђе картице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риалити соуу

21.02.2018 08:16

Који рад ја ту видим вецину нетадника...стоје продају маглуу...

ОДГОВОРИТЕ