Неће бити става о Игору Црнатку?

Истражна комисија Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, која је у протеклих осам мјесеци оцјењивала спољнополитички статус БиХ, односно рад министра спољних послова Игора Црнатка највјероватније неће бити у могућности  да донесе једногласне и валидне закључке у вези тога. Српски чланови Комиисје Небојша Радмановић (СНСД) раније се по захтјеву странке повукао из рада овог заједничког тијела, а Огњен Тадић је на "фону" Савеза за промјене и сматра да нема потребе за утврђивањем било какве одговорности против шефа бх. дипломатије, тврди извор БН-а из ПСБиХ.

Босна и Херцеговина 20.02.2018 | 08:53
Неће бити става о Игору Црнатку?
Предсједавајући комисије Бариша Чолак, како преносе медији, је рекао да је прикупљен сав потребан материјал и обављен разговор са шефом бх. дипломатије.

Он сматра да је највећи проблем и замјерка Црнатку што се није појављивао на сједницама Дома народа без обзира на специфичност његовог посла. 

Комисију је у априлу прошле године именовао Дом народа парламента БиХ на захтјев делегата хрватског народа Марија Караматића из ХСС-а.

Од тада су одржане три сједнице, а посљедња је била у октобру прошле године када је саслушан Црнадак.

Према извору БН-а, заједничког става или закључка око "случаја Црнадак" нема  и на сједници Комисије могу се само појавити закључци иницијатора формирања Истражне комиисје Марија Караматића.

Од раније у раду Комиисје не учествује делегат (СНСД) Небојша Радмановић, који се повукао из њеног рада по налогу руководства из Бањалуке, док други српски делегат Огњен Тадић неће подржати евентуалне закључке које може иницирати само Караматовић,

"Комисија је дужна да о свом раду обавијести Дом народа који ће се о томе изјашњавати", рекао је Чолак медијима, иако је, како тврди наш извор, свјестан да, неће бити заједничког става Комисије.

Осим Чолака, у комисији су још замјеници предсједавајућег Сафет Софтић и Небојша Радмановић, те чланови Огњен Тадић, Фахрудин Радончић и Марио Караматић.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак каже да ће министарство поштовати закључке Привремене истражне комисије Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и наставити сарадњу и с парламентом БиХ и с другим институцијама које могу допринијети бољем међународном положају БиХ.

-Иако је очигледно да су СНСД и њихови медији, заједно са својим партнерима у Федерацији БиХ, исполитизовали рад ове комисије и претворили га у отворену хајку на мене, вјерујем да ће она професионално завршити посао који јој је повјерио Дом народа - навео је Црнадак у изјави Фени.

Додаје да је Министарство спољних послова БиХ за потребе рада Комисије припремило обиман материјал.  
 
-Присуствовао сам једној од сједница Комисије у октобру прошле године, заједно с руководством Министарства спољних послова БиХ и одговорили смо на сва постављена питања - рекао је он.
 
Та сједница је, каже, на његов захтјев, била отворена за јавност и наводи да би  било добро да се њен цијели садржај објави .

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

роле

20.02.2018 08:27

Највеци потросац у бих..Близу 3 милиона км је он "стукао",млатеци празну сламу и представљајуци непостојецу дрзаву..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далај Лама

20.02.2018 09:27

Е мој Роле срецна би земља била кад сви функционери тросили као Црнадак.Окрени се око себе и пробај да видис ста други раде и колике цифре тросе и колико сврну у свој дзеп.Изгледа да си и ти једно партијас и размисљас као власт која скреце пазњу на дриге ствари да сакрије свој криминал.

Name

ре

20.02.2018 09:36

Ето требали су тебе изабрати, или мозда Зељку да иде доруцковати по свијету!!!

Name

Пеки

20.02.2018 09:39

Све си по запосљаво из фамилије само ти стрина остала ваља цес и њу негдје угурат за амбасадора.

Name

Ре.роле

20.02.2018 10:29

Роле пусти БиХ, брини се за РС.у којој нас Председник сваке седмице иде за Београд 2 пута са хеликоптером он има годисње скоро 12 милиона КМ. за њега не постоји ревизија.

Name

Бл Комуниста

20.02.2018 10:58

Чуј тако мало, то Баја списка за мјесец. А најдаље је ишао у Карловац.

Name

Ре Ре

20.02.2018 11:39

Глупа и неписмена сподобо! Твој пропали миле месар је за 4 године спискао висе од 45 милиона КМ!!!

Name

ЖИКА Ж

20.02.2018 08:44

Игор је нај бољи министар. Шта хоће она жлиба од премијера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

... да чико б'ону...

20.02.2018 09:34

Нај бољи или најбољи, питање је сад.....Основна школа, други разред евентуално....

Name

Табоо

20.02.2018 09:32

Али људи схвАтите, човјек је министар СПОЉНИХ, наглашавам, СПОЉНИХ послова. То одредјује карактер његовог кретања и радног мјеста. Па који министар дпиљних послова одговара зато што путује? Зашто га не поредите са министрима спољних послова нормалних земаља? Зашто гледате какви су претходни министри били, неспособни и невидљиви! И зато што је Игор направио искорак, зелите га потопити. Примитивно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Двоглед

20.02.2018 09:33

Оличење државе коју представља, није могао бити сликовитији министар, свако на своју страну гледа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

20.02.2018 10:15

Он у цему је сликовит то је у обиласку разниx дестинација и има добру слику у глави и новцанице у свом дјепу зато сто сликовито разгледа тудје земље.

Name

е ту је проблем

20.02.2018 10:16

Залосна дрзава и сви политицари,дабогда нас метеор погодио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

20.02.2018 10:30

И ово це бити доказ да се око ницега не могу договорити али будуци да се ово своди на унутар Српски сукоб и у овако организованој дипломатској мрези БиХ не мозе се десити да издвајају средства за Амбасаду која не постоји као сто Влада Српске плаца представниство у Израелу кога нема.А сто се тице запосљавања у адмминистрацији оно се углавном плаца а цланови странака мозда имају веци попуст у изборној години.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандал Сарајево

23.02.2018 06:03

гос.Црнадак,нису ти црни дани,напротив твоје је златно доба.Пратим ситуацију у БиХ. Моје мисљење је позитивно о Вама и васем дјеловању за и у БиХ.Ови сто Вас критикују,ХДЗ Карамарко,је пропалитет политике Додика,коју води Цовиц.Додик није лос,само нек се дистанцира Лисице Цовица.Цовиц је зло хрвата у Југи.Сад је на потезу гос.Вуциц.Црнадак,зелим Вам успјех у раду и лијепо здтавље.Сандал У. Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ