Neće biti stava o Igoru Crnatku?

Istražna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je u proteklih osam mjeseci ocjenjivala spoljnopolitički status BiH, odnosno rad ministra spoljnih poslova Igora Crnatka najvjerovatnije neće biti u mogućnosti  da donese jednoglasne i validne zaključke u vezi toga. Srpski članovi Komiisje Nebojša Radmanović (SNSD) ranije se po zahtjevu stranke povukao iz rada ovog zajedničkog tijela, a Ognjen Tadić je na "fonu" Saveza za promjene i smatra da nema potrebe za utvrđivanjem bilo kakve odgovornosti protiv šefa bh. diplomatije, tvrdi izvor BN-a iz PSBiH.

Bosna i Hercegovina 20.02.2018 | 08:53
Neće biti stava o Igoru Crnatku?
Predsjedavajući komisije Bariša Čolak, kako prenose mediji, je rekao da je prikupljen sav potreban materijal i obavljen razgovor sa šefom bh. diplomatije.

On smatra da je najveći problem i zamjerka Crnatku što se nije pojavljivao na sjednicama Doma naroda bez obzira na specifičnost njegovog posla. 

Komisiju je u aprilu prošle godine imenovao Dom naroda parlamenta BiH na zahtjev delegata hrvatskog naroda Marija Karamatića iz HSS-a.

Od tada su održane tri sjednice, a posljednja je bila u oktobru prošle godine kada je saslušan Crnadak.

Prema izvoru BN-a, zajedničkog stava ili zaključka oko "slučaja Crnadak" nema  i na sjednici Komisije mogu se samo pojaviti zaključci inicijatora formiranja Istražne komiisje Marija Karamatića.

Od ranije u radu Komiisje ne učestvuje delegat (SNSD) Nebojša Radmanović, koji se povukao iz njenog rada po nalogu rukovodstva iz Banjaluke, dok drugi srpski delegat Ognjen Tadić neće podržati eventualne zaključke koje može inicirati samo Karamatović,

"Komisija je dužna da o svom radu obavijesti Dom naroda koji će se o tome izjašnjavati", rekao je Čolak medijima, iako je, kako tvrdi naš izvor, svjestan da, neće biti zajedničkog stava Komisije.

Osim Čolaka, u komisiji su još zamjenici predsjedavajućeg Safet Softić i Nebojša Radmanović, te članovi Ognjen Tadić, Fahrudin Radončić i Mario Karamatić.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak kaže da će ministarstvo poštovati zaključke Privremene istražne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i nastaviti saradnju i s parlamentom BiH i s drugim institucijama koje mogu doprinijeti boljem međunarodnom položaju BiH.

-Iako je očigledno da su SNSD i njihovi mediji, zajedno sa svojim partnerima u Federaciji BiH, ispolitizovali rad ove komisije i pretvorili ga u otvorenu hajku na mene, vjerujem da će ona profesionalno završiti posao koji joj je povjerio Dom naroda - naveo je Crnadak u izjavi Feni.

Dodaje da je Ministarstvo spoljnih poslova BiH za potrebe rada Komisije pripremilo obiman materijal.  
 
-Prisustvovao sam jednoj od sjednica Komisije u oktobru prošle godine, zajedno s rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova BiH i odgovorili smo na sva postavljena pitanja - rekao je on.
 
Ta sjednica je, kaže, na njegov zahtjev, bila otvorena za javnost i navodi da bi  bilo dobro da se njen cijeli sadržaj objavi .

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

role

20.02.2018 08:27

Najveci potrosac u bih..Blizu 3 miliona km je on "stukao",mlateci praznu slamu i predstavljajuci nepostojecu drzavu..

ODGOVORITE
Name

Dalaj Lama

20.02.2018 09:27

E moj Role srecna bi zemlja bila kad svi funkcioneri trosili kao Crnadak.Okreni se oko sebe i probaj da vidis sta drugi rade i kolike cifre trose i koliko svrnu u svoj dzep.Izgleda da si i ti jedno partijas i razmisljas kao vlast koja skrece paznju na drige stvari da sakrije svoj kriminal.

Name

re

20.02.2018 09:36

Eto trebali su tebe izabrati, ili mozda Zeljku da ide doruckovati po svijetu!!!

Name

Peki

20.02.2018 09:39

Sve si po zaposljavo iz familije samo ti strina ostala valja ces i nju negdje ugurat za ambasadora.

Name

Re.role

20.02.2018 10:29

Role pusti BiH, brini se za RS.u kojoj nas Predsednik svake sedmice ide za Beograd 2 puta sa helikopterom on ima godisnje skoro 12 miliona KM. za njega ne postoji revizija.

Name

Bl Komunista

20.02.2018 10:58

Čuj tako malo, to Baja spiska za mjesec. A najdalje je išao u Karlovac.

Name

Re Re

20.02.2018 11:39

Glupa i nepismena spodobo! Tvoj propali mile mesar je za 4 godine spiskao vise od 45 miliona KM!!!

Name

ŽIKA Ž

20.02.2018 08:44

Igor je naj bolji ministar. Šta hoće ona žliba od premijera.

ODGOVORITE
Name

... da čiko b'onu...

20.02.2018 09:34

Naj bolji ili najbolji, pitanje je sad.....Osnovna škola, drugi razred eventualno....

Name

Taboo

20.02.2018 09:32

Ali ljudi shvAtite, čovjek je ministar SPOLJNIH, naglašavam, SPOLJNIH poslova. To odredjuje karakter njegovog kretanja i radnog mjesta. Pa koji ministar dpiljnih poslova odgovara zato što putuje? Zašto ga ne poredite sa ministrima spoljnih poslova normalnih zemalja? Zašto gledate kakvi su prethodni ministri bili, nesposobni i nevidljivi! I zato što je Igor napravio iskorak, zelite ga potopiti. Primitivno.

ODGOVORITE
Name

Dvogled

20.02.2018 09:33

Oličenje države koju predstavlja, nije mogao biti slikovitiji ministar, svako na svoju stranu gleda!

ODGOVORITE
Name

Peki

20.02.2018 10:15

On u cemu je slikovit to je u obilasku raznix destinacija i ima dobru sliku u glavi i novcanice u svom djepu zato sto slikovito razgleda tudje zemlje.

Name

e tu je problem

20.02.2018 10:16

Zalosna drzava i svi politicari,dabogda nas meteor pogodio.

ODGOVORITE
Name

Osvit

20.02.2018 10:30

I ovo ce biti dokaz da se oko nicega ne mogu dogovoriti ali buduci da se ovo svodi na unutar Srpski sukob i u ovako organizovanoj diplomatskoj mrezi BiH ne moze se desiti da izdvajaju sredstva za Ambasadu koja ne postoji kao sto Vlada Srpske placa predstavnistvo u Izraelu koga nema.A sto se tice zaposljavanja u admministraciji ono se uglavnom placa a clanovi stranaka mozda imaju veci popust u izbornoj godini.

ODGOVORITE
Name

Sandal Sarajevo

23.02.2018 06:03

gos.Crnadak,nisu ti crni dani,naprotiv tvoje je zlatno doba.Pratim situaciju u BiH. Moje misljenje je pozitivno o Vama i vasem djelovanju za i u BiH.Ovi sto Vas kritikuju,HDZ Karamarko,je propalitet politike Dodika,koju vodi Covic.Dodik nije los,samo nek se distancira Lisice Covica.Covic je zlo hrvata u Jugi.Sad je na potezu gos.Vucic.Crnadak,zelim Vam uspjeh u radu i lijepo zdtavlje.Sandal U. Sarajevo.

ODGOVORITE