Радник осим Борца “добио” и Брадоњића

Протеклог викенда одигране су утакмице 19. кола Премијер лиге БиХ које су у једном од два дербија донијеле меч директних конкурената за пласман у Лигу за првака, бијељинског Радника и Борца из Бањалуке.

Фудбал 19.02.2018 | 20:00
Радник осим Борца “добио” и Брадоњића
Радник је “добио” Борац са 3:0, “добио” је, бар за сада, и жељену позицију број шест на табели, али би највећи “добитак” могао бити осамнаестогодишњи Владимир Брадоњић.

У убједљивој побједи над Борцем, тренер Радника Младен Жижовић осјетио је да је друго полувријеме тренутак када “у ватру треба гурнути” младог нападача. И није погријешио. Брадоњић му се одужио у 87. минуту, својим првенцем у Премијер лиги БиХ и трећим голом Радника, који је бијељинску публику подигао на ноге.



Међутим, без обзира на значајан тренутак његове каријере, млади Брадоњић истиче значај тимског успјеха.

"Веома сам срећан што смо победили, и што сам постигао погодак. Ово је веома важна победа која нас води у горњи део табеле. Преостају нам још три утакмице, на нама је да узмемо што више бодова и будемо у Плаy-офф-у. Верујем да ћемо то остварити".

Брадоњић је у редове бијељинског премијерлигаша стигао из Рудог, у јануару прошле године, са епитетом великог талента. Стрпљиво је чекао свој тренутак на великој сцени, а подршка клуба, каже, помогла му је да преброди период аклиматизације.

Протекли период је за мене био период адаптације, јер сам дошао из ниже лиге. Велику захвалност дугујем људима из клуба који су веровали у мене, а посебно тренеру Младену Жижовићу који ми је пружио шансу. Мали притисак постоји, али на мени је да тренирам и да се докажем у правом светлу.

Брадоњић је на најбољи могући начин започео 2018. годину. Вјерује да ће у Раднику успјети да свој талент преточи у квалитет, посебно имајући у виду да се бијељински премијерлигаш показао као одличан клуб за развој младих играча.

Млад јесам, али исто тако сам жељан прилике и доказивања. Увјерен сам да је ово прави клуб у којем млади играчи попут мене могу напредовати и остварити велике каријере. Што се тиче односа старијих играча, имам само ријечи хвале. Сви ми пружају велику подршку, која мени доста значи.



У такмичарском смислу, пред Радником и Владимиром Брадоњићем је много изазова до краја текуће сезоне. Међутим, на те изазове млади нападач гледа као на прилику за доказивање и стицање новог искуства.

"Верујем да Радник има квалитет и да можемо изборити пласман у Лигу за првака. На нама је да пружимо свој максимум, и да освојимо што више бодова у преостала три кола регуларног дијела првенства", закључује нови љубимац навијача Радника.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар