Radnik osim Borca “dobio” i Bradonjića

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 19. kola Premijer lige BiH koje su u jednom od dva derbija donijele meč direktnih konkurenata za plasman u Ligu za prvaka, bijeljinskog Radnika i Borca iz Banjaluke.

Fudbal 19.02.2018 | 20:00
Radnik osim Borca “dobio” i Bradonjića
Radnik je “dobio” Borac sa 3:0, “dobio” je, bar za sada, i željenu poziciju broj šest na tabeli, ali bi najveći “dobitak” mogao biti osamnaestogodišnji Vladimir Bradonjić.

U ubjedljivoj pobjedi nad Borcem, trener Radnika Mladen Žižović osjetio je da je drugo poluvrijeme trenutak kada “u vatru treba gurnuti” mladog napadača. I nije pogriješio. Bradonjić mu se odužio u 87. minutu, svojim prvencem u Premijer ligi BiH i trećim golom Radnika, koji je bijeljinsku publiku podigao na noge.Međutim, bez obzira na značajan trenutak njegove karijere, mladi Bradonjić ističe značaj timskog uspjeha.

"Veoma sam srećan što smo pobedili, i što sam postigao pogodak. Ovo je veoma važna pobeda koja nas vodi u gornji deo tabele. Preostaju nam još tri utakmice, na nama je da uzmemo što više bodova i budemo u Play-off-u. Verujem da ćemo to ostvariti".

Bradonjić je u redove bijeljinskog premijerligaša stigao iz Rudog, u januaru prošle godine, sa epitetom velikog talenta. Strpljivo je čekao svoj trenutak na velikoj sceni, a podrška kluba, kaže, pomogla mu je da prebrodi period aklimatizacije.

Protekli period je za mene bio period adaptacije, jer sam došao iz niže lige. Veliku zahvalnost dugujem ljudima iz kluba koji su verovali u mene, a posebno treneru Mladenu Žižoviću koji mi je pružio šansu. Mali pritisak postoji, ali na meni je da treniram i da se dokažem u pravom svetlu.

Bradonjić je na najbolji mogući način započeo 2018. godinu. Vjeruje da će u Radniku uspjeti da svoj talent pretoči u kvalitet, posebno imajući u vidu da se bijeljinski premijerligaš pokazao kao odličan klub za razvoj mladih igrača.

Mlad jesam, ali isto tako sam željan prilike i dokazivanja. Uvjeren sam da je ovo pravi klub u kojem mladi igrači poput mene mogu napredovati i ostvariti velike karijere. Što se tiče odnosa starijih igrača, imam samo riječi hvale. Svi mi pružaju veliku podršku, koja meni dosta znači.U takmičarskom smislu, pred Radnikom i Vladimirom Bradonjićem je mnogo izazova do kraja tekuće sezone. Međutim, na te izazove mladi napadač gleda kao na priliku za dokazivanje i sticanje novog iskustva.

"Verujem da Radnik ima kvalitet i da možemo izboriti plasman u Ligu za prvaka. Na nama je da pružimo svoj maksimum, i da osvojimo što više bodova u preostala tri kola regularnog dijela prvenstva", zaključuje novi ljubimac navijača Radnika.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar