ЛЕ: Да ли је умор Партизанова шанса?

Врба не воли ротације, (скоро) исти састав за три велике утакмице за седам дана! Дерби није дозволио Врби да одмара носиоце игре.

Фудбал 19.02.2018 | 20:45
ЛЕ: Да ли је умор Партизанова шанса?
Дерби је био на програму, тренер Викторије Павел Врба није смео да се коцка. На мегдан другопласираној Сигми, најближем противнику у трци за шампионску титулу, послао је малтене идентичан тим ономе који се супротставио Партизану у Хумској. Ако не рачунамо уобичајену ротацију на голу на коме је Матеш Козачик по устаљеној пракси одменио Алеша Хрушку само још једна промена на терену. На левом беку, одмарао је Давид Лимберски, на терену се од првог минута наша Јан Коваржик.

Међутим, искусни стратег на клупи Плзења не тражи оправдања из изговора, јер како каже: ако хоћеш да играш европски фудбал мораш да се навикнеш на овакве ситуације. Проблем је само што апсолутно исти играчи треба да изнесу три веома битне утакмице у размаку од само седам дана. Чињеница, али чињеница која не значи да ће Врба одустати од своје филозофије. Он наиме није од тренера који  верује у “дугачку клупу” и честе ротације.

“Када неким играчима нарасте самопоуздање можеш и да га нарушиш ако га склониш на утакмицу или две. Онда све мораш да радиш јово-наново. Често пишете о томе да играм са 14 или 15 фудбалера, а ја мислим да је тако боље. Да стабилизујеш тим, да играчи које си изабрао добију простор. Барем у две или три утакмице”, одговара Врба.

Ипак, каже да ће бити промена за реванш са црно-белима.

“Нешто ћемо мењати у четвртак, не много наравно”.

То “не много” може да значи и да ће Врба само вратити Хрушку на гол, а Лимберског на левог бека. У чешком фудбалу нема много импровизација, само механичког понављања опасно уиграних акција. Изнети три овако важне утакмице у размаку од седам дана наравно није лако, али још једна ствар у којој су Чеси готово безгрешни јесте баш - физичка припрема. Уосталом, таман и да нешто промени Врба, стил игре сигурно неће.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар