LE: Da li je umor Partizanova šansa?

Vrba ne voli rotacije, (skoro) isti sastav za tri velike utakmice za sedam dana! Derbi nije dozvolio Vrbi da odmara nosioce igre.

Fudbal 19.02.2018 | 20:45
LE: Da li je umor Partizanova šansa?
Derbi je bio na programu, trener Viktorije Pavel Vrba nije smeo da se kocka. Na megdan drugoplasiranoj Sigmi, najbližem protivniku u trci za šampionsku titulu, poslao je maltene identičan tim onome koji se suprotstavio Partizanu u Humskoj. Ako ne računamo uobičajenu rotaciju na golu na kome je Mateš Kozačik po ustaljenoj praksi odmenio Aleša Hrušku samo još jedna promena na terenu. Na levom beku, odmarao je David Limberski, na terenu se od prvog minuta naša Jan Kovaržik.

Međutim, iskusni strateg na klupi Plzenja ne traži opravdanja iz izgovora, jer kako kaže: ako hoćeš da igraš evropski fudbal moraš da se navikneš na ovakve situacije. Problem je samo što apsolutno isti igrači treba da iznesu tri veoma bitne utakmice u razmaku od samo sedam dana. Činjenica, ali činjenica koja ne znači da će Vrba odustati od svoje filozofije. On naime nije od trenera koji  veruje u “dugačku klupu” i česte rotacije.

“Kada nekim igračima naraste samopouzdanje možeš i da ga narušiš ako ga skloniš na utakmicu ili dve. Onda sve moraš da radiš jovo-nanovo. Često pišete o tome da igram sa 14 ili 15 fudbalera, a ja mislim da je tako bolje. Da stabilizuješ tim, da igrači koje si izabrao dobiju prostor. Barem u dve ili tri utakmice”, odgovara Vrba.

Ipak, kaže da će biti promena za revanš sa crno-belima.

“Nešto ćemo menjati u četvrtak, ne mnogo naravno”.

To “ne mnogo” može da znači i da će Vrba samo vratiti Hrušku na gol, a Limberskog na levog beka. U češkom fudbalu nema mnogo improvizacija, samo mehaničkog ponavljanja opasno uigranih akcija. Izneti tri ovako važne utakmice u razmaku od sedam dana naravno nije lako, ali još jedna stvar u kojoj su Česi gotovo bezgrešni jeste baš - fizička priprema. Uostalom, taman i da nešto promeni Vrba, stil igre sigurno neće.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar