Најавила тужбу против министра

Министар здравља Србије Златибор Лончар је интервјуом за Курир, у коме је подржао тужбе против шарлатана који су промовисали антивакциналне ставове, изазвао праву буру у јавности. Најпрозванијом се осјетила пјевачица Јелена Карлеуша, која је више пута јавно позивала родитеље да не вакцинишу своју дјецу ММР вакцином, тврдећи да изазива аутизам.

Србија 19.02.2018 | 16:40
 Најавила тужбу против министра
Карлеуша је и сада остала при свом ставу и најавила чак и тужбу против министра здравља.

''Овај министар Лончар ако ме још једном помене… мораћу да га тужим. Разумијем опсесију, разумијем и да мораш, али одје*и! Застрашуј оне који се тебе и твоје клике плаше. Родитељи, право на избор да ли ћете вакцинисати ваше дијете и моје право да ово кажем вам нико не може одузети'', написала је пјевачица на Твитеру.

И док друге јавне личности који су позивали на бојкот вакцинације, попут драматурга Маје Волк, списатељице Мирјане Бобић Мојисиловић или Мирољуба Петровића, у широким народним масама познатог по крилатици „под мач, бато“, нису жељеле да коментаришу ставове министра здравља Србије, доктор Томислав Стевановић, предсједник удружења Педијатрија заснована на доказима, које је заједно са удружењем Грађани против шарлатанства поднијело кривичну пријаву због антивакциналног дјеловања, каже да је веома задовољан што је Лончар подржао њихову иницијативу.

''Сви ми који смо бранили вакцину, почевши од епидемиолога па све до родитеља који су се спонтано окупили иза ових тужби, очекивали смо подршку министра, јер смо знали да без подршке државе, политике и медија не можемо да конкретизујемо нашу борбу. Лончар је урадио одличну ствар! Обухват вакцинисане дјеце се повећава, али и вакцини треба вријеме да почне да дјелује. До епидемије морбила је могло и да не дође да су људи слушали струку, а не људе које су дизали панику од ММР вакцине'', каже Стевановић и додаје да тужилаштво у Београду ради на њиховим кривичним пријавама.

До цијеле заврзламе је дошло када се Лончар запитао да ли је неко од тих народних пјевачица и шарлатана обишао дјецу која су добила компликације од морбила или погледао у очи здравствене раднике које се боре за спас дјечијих живота.

Извор: Курир

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

бск

19.02.2018 16:27

Јелену треба под хитно пелцовати вата је беснило Дупла коњска ако буде од помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко Је Њу Ста Питао,

19.02.2018 19:08

Нема она овластења ,а ни сколе за за такве савете ,теба казнити онога који ју је гуруо у јавност ,са написаним скриптом ,она само зна да креци ,ко заба .

Name

Јелена,

19.02.2018 19:09

Немас право да се месас у здравство ,цуп си празан

Name

Последњи кинески цар

19.02.2018 19:35

Она ништа није лоше рекла, нити позивала на бојкот вакцинације, већ на право на избор. Прво треба прочитати и видјети о чему се ради, па тек онда коментарисати. А њезин одговор министру је у складу са његовим наступом и као такав је сасвим у реду.

Name

Ре ,

19.02.2018 20:30

Нема право да одвраца народ ,јос висе децу;глупа је као ноц "уколико не зели да се пелцује ,не треба ,уколико зели , мозе ;два ,три и висе пута ;зависи да ли мозе и колико поднети убоде,хахаааа.