Najavila tužbu protiv ministra

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je intervjuom za Kurir, u kome je podržao tužbe protiv šarlatana koji su promovisali antivakcinalne stavove, izazvao pravu buru u javnosti. Najprozvanijom se osjetila pjevačica Jelena Karleuša, koja je više puta javno pozivala roditelje da ne vakcinišu svoju djecu MMR vakcinom, tvrdeći da izaziva autizam.

Srbija 19.02.2018 | 16:40
 Najavila tužbu protiv ministra
Karleuša je i sada ostala pri svom stavu i najavila čak i tužbu protiv ministra zdravlja.

''Ovaj ministar Lončar ako me još jednom pomene… moraću da ga tužim. Razumijem opsesiju, razumijem i da moraš, ali odje*i! Zastrašuj one koji se tebe i tvoje klike plaše. Roditelji, pravo na izbor da li ćete vakcinisati vaše dijete i moje pravo da ovo kažem vam niko ne može oduzeti'', napisala je pjevačica na Tviteru.

I dok druge javne ličnosti koji su pozivali na bojkot vakcinacije, poput dramaturga Maje Volk, spisateljice Mirjane Bobić Mojisilović ili Miroljuba Petrovića, u širokim narodnim masama poznatog po krilatici „pod mač, bato“, nisu željele da komentarišu stavove ministra zdravlja Srbije, doktor Tomislav Stevanović, predsjednik udruženja Pedijatrija zasnovana na dokazima, koje je zajedno sa udruženjem Građani protiv šarlatanstva podnijelo krivičnu prijavu zbog antivakcinalnog djelovanja, kaže da je veoma zadovoljan što je Lončar podržao njihovu inicijativu.

''Svi mi koji smo branili vakcinu, počevši od epidemiologa pa sve do roditelja koji su se spontano okupili iza ovih tužbi, očekivali smo podršku ministra, jer smo znali da bez podrške države, politike i medija ne možemo da konkretizujemo našu borbu. Lončar je uradio odličnu stvar! Obuhvat vakcinisane djece se povećava, ali i vakcini treba vrijeme da počne da djeluje. Do epidemije morbila je moglo i da ne dođe da su ljudi slušali struku, a ne ljude koje su dizali paniku od MMR vakcine'', kaže Stevanović i dodaje da tužilaštvo u Beogradu radi na njihovim krivičnim prijavama.

Do cijele zavrzlame je došlo kada se Lončar zapitao da li je neko od tih narodnih pjevačica i šarlatana obišao djecu koja su dobila komplikacije od morbila ili pogledao u oči zdravstvene radnike koje se bore za spas dječijih života.

Izvor: Kurir

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

bsk

19.02.2018 16:27

Jelenu treba pod hitno pelcovati vata je besnilo Dupla konjska ako bude od pomoci

ODGOVORITE
Name

Ko Je Nju Sta Pitao,

19.02.2018 19:08

Nema ona ovlastenja ,a ni skole za za takve savete ,teba kazniti onoga koji ju je guruo u javnost ,sa napisanim skriptom ,ona samo zna da kreci ,ko zaba .

Name

Jelena,

19.02.2018 19:09

Nemas pravo da se mesas u zdravstvo ,cup si prazan

Name

Poslednji kineski car

19.02.2018 19:35

Ona ništa nije loše rekla, niti pozivala na bojkot vakcinacije, već na pravo na izbor. Prvo treba pročitati i vidjeti o čemu se radi, pa tek onda komentarisati. A njezin odgovor ministru je u skladu sa njegovim nastupom i kao takav je sasvim u redu.

Name

Re ,

19.02.2018 20:30

Nema pravo da odvraca narod ,jos vise decu;glupa je kao noc "ukoliko ne zeli da se pelcuje ,ne treba ,ukoliko zeli , moze ;dva ,tri i vise puta ;zavisi da li moze i koliko podneti ubode,hahaaaa.