373 мигранта од почетка године

Припадници Граничне полиције БиХ открили су од почетка године до данас 373 држављанина земаља високог миграцијског ризика који су покушали прећи границу БиХ или су откривени непосредно након њеног илегалног преласка, што је повећање у односу на исти период прошле године, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Босна и Херцеговина 19.02.2018 | 16:12
373 мигранта од почетка године
Ријеч је о 109 држављана Сирије, 49 Либије, 36 Авганистана, 34 Пакистана, 19 Алжира, 17 Марока, 16 Ирака, 13 Турске, 12 Ирана, пет Туниса, два Бангладеша, по три Индије и Албаније, те 35 лица са подручја палестинске управе и 20 лица са подручја самопроглашеног Косова.

Илегални мигранти откривени су на подручју Требиња, Гацка, Вишеграда, Зворника, Велике Кладуше, Фоче, Бијељине, Бихаћа, Брчког, те Посушја.

Још 320 лица одустало је од покушаја преласка границе и уласка у БиХ због ангажовања полицијских службеника на самој граничној линији између БиХ и Црне Горе, ван граничних прелаза.

Из Граничне полиције подсјећају да припадници ове полицијске организације у континуитету предузимају низ превентивних и репресивних мјера и радњи с циљем надзора границе.

Те мјере подразумијевају обилазак, надзор и осматрање, прикупљање обавјештајно-безбједносних података, постављање засједа и контролних пунктова, те спровођење оперативних акција и мјешовитих патролирања, уз заједничку границу БиХ са сусједним земљама.

Због регистровања већег броја случајева коришћења товарног простора теретних моторних возила за кријумчарење миграната, припадници Граничне полиције су увели привремену мјеру појачане контроле и обавезног прегледа свих теретних моторних возила која у БиХ улазе из Србије и Црне Горе.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар