Ангела предложила насљедницу

Њемачка канцеларка и предсједница Хршћанско-демократске уније (ЦДУ) Ангела Меркел предложила је данас актуалну премјерку савезне покрајине Сарска, Аннегрет Крамп-Карренбауер, за новог главног секретара странке након што је на ту дужност оставку дао Петер Таубер.

Свијет 19.02.2018 | 14:10
Ангела предложила насљедницу
„Аннегрет Крамп-Карренбауер је добро рјешење за ЦДУ у овом тренутку када странка унутар једне будуће велике коалиције мора изоштрити свој профил“, рекла је потпредсједница ЦДУ-а Јулиа Клоецкнер након састанка предсједништва странке.

Крамп-Карренбауер би требала на мјесту главног секретара бити потврђена на страначком конгресу крајем фебруара. Многи ову политичарку из најмање савезне покрајне Сарске виде као могућу насљедицу Ангеле Меркел на мјесту предсједнице странке, а могуће и на мјесту канцеларке.

Проматрачи истичу многе сличности с њезином менторком Меркел и наводе прије свега њен трезвено-прагматични политички стил и несклоност доношењу одлука без претходне детаљне анализе.

Њезин претходник на мјесту главног тајника ЦДУ-а Петер Таубер образложио је повлачење са своје позиције здравственим разлозима, али се у медијима истовремено истиче интерна критика на рачун Таубера због грешака током предизборне кампање, што је резултирало најлошијим изборним резултатом за ЦДУ у послијератној историји.

(Н1/Хина)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А?

19.02.2018 18:28

А Зељка,бијела цизмица,па дај не мојте,то је такав кадара наставника енглеског да би в подигла стандрад и средила редове за само десетак хиљада година кунем вам се 113%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

19.02.2018 18:36

Си болестан, иди лијеци се !

ОДГОВОРИТЕ