Семберија сигурно мјесто улагања

Семберија и цијела Република Српска интересантно су мјесто за будућа улагања, што је потврдио и "Фајненшел тајмс" изабравши Српску за један од 10 топ малих европских региона будућности за 2018/2019. годину, изјавио је предсједник Подручне Привредне коморе Бијељина Анто Гајић.

Република Српска 19.02.2018 | 11:20
Семберија сигурно мјесто улагања
Он истиче да га радује информација да је Бијељина један од награђених градова који одлично ради, посебно у категорији трошковне ефикасности.

Гајић је рекао Срни да град Бијељина и подручна Привредна комора улажу напоре да створе што бољи пословни амбијент у регији за страна улагања.

"То се посебно осјети кроз раст привредних активности на овом подручју. Забиљежено је знатно повећање обима производње и робне размјене у односу на прошлу годину и смањен је дефицит. У 2017. години имали смо око 67 одсто покривеност увоза извозом, што је много боље него у 2016", каже Гајић.

Он је истакао да ће најављена градња саобраћајница на подручју Семберије привући стране улагаче у ову регију.

"Фајненшел тајмс" недавно је изабрао Српску за једну од 10 топ малих европских региона будућности за 2018/2019. годину.

По трошковној ефикасности у категорији малих градова награду је добила Бијељина, а у категорији европских микроградова Приједор и Зворник.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Семберко

19.02.2018 10:28

Хајде Анто не засмијавај ме... Ено ухватила се гужва на Рачи и Павловића мосту. Колоне страних инвеститора чекају да уђу и да улажу у Семберију. Индустриске зоне вам празне, осим по неког свадбеног салона. И ако би се случајно ко зезно да дође да уложи, после захтјева за трећину за Мићу, побјегао би главом без обзира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yахооо

19.02.2018 11:38

Када продјем поред ткз индустријске зоне преко пута атц уз заобилазницу и видис распарцану зону на плацеве 500-1000 квадрата и на по неком слепану супу од панела тек онда видим које смо ми дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОXА

19.02.2018 11:40

Могул ија могил ија ја тако радо улазем у Републику Србску незалим паре само да се улазе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.02.2018 14:19

90 одсто страних инвестиција просле године је заврсило у Федерацији с тим да и то сто је заврсило у Федерацији, мало је с обзиром на раније године. РС и БиХ годинама па цак и деценију пате од недостатка инвестиција, нароцито страних док преко Дрине ницу фабрике које запосљавају и по неколико хиљада радника по фабрици. Нас сви заобилазе јер смо у кандзама авантуристицких политицара који уз то пате и од недостатка визије, сто прикривају кредитима.

ОДГОВОРИТЕ