Semberija sigurno mjesto ulaganja

Semberija i cijela Republika Srpska interesantno su mjesto za buduća ulaganja, što je potvrdio i "Fajnenšel tajms" izabravši Srpsku za jedan od 10 top malih evropskih regiona budućnosti za 2018/2019. godinu, izjavio je predsjednik Područne Privredne komore Bijeljina Anto Gajić.

Republika Srpska 19.02.2018 | 11:20
Semberija sigurno mjesto ulaganja
On ističe da ga raduje informacija da je Bijeljina jedan od nagrađenih gradova koji odlično radi, posebno u kategoriji troškovne efikasnosti.

Gajić je rekao Srni da grad Bijeljina i područna Privredna komora ulažu napore da stvore što bolji poslovni ambijent u regiji za strana ulaganja.

"To se posebno osjeti kroz rast privrednih aktivnosti na ovom području. Zabilježeno je znatno povećanje obima proizvodnje i robne razmjene u odnosu na prošlu godinu i smanjen je deficit. U 2017. godini imali smo oko 67 odsto pokrivenost uvoza izvozom, što je mnogo bolje nego u 2016", kaže Gajić.

On je istakao da će najavljena gradnja saobraćajnica na području Semberije privući strane ulagače u ovu regiju.

"Fajnenšel tajms" nedavno je izabrao Srpsku za jednu od 10 top malih evropskih regiona budućnosti za 2018/2019. godinu.

Po troškovnoj efikasnosti u kategoriji malih gradova nagradu je dobila Bijeljina, a u kategoriji evropskih mikrogradova Prijedor i Zvornik.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Semberko

19.02.2018 10:28

Hajde Anto ne zasmijavaj me... Eno uhvatila se gužva na Rači i Pavlovića mostu. Kolone stranih investitora čekaju da uđu i da ulažu u Semberiju. Industriske zone vam prazne, osim po nekog svadbenog salona. I ako bi se slučajno ko zezno da dođe da uloži, posle zahtjeva za trećinu za Miću, pobjegao bi glavom bez obzira.

ODGOVORITE
Name

Yahooo

19.02.2018 11:38

Kada prodjem pored tkz industrijske zone preko puta atc uz zaobilaznicu i vidis rasparcanu zonu na placeve 500-1000 kvadrata i na po nekom slepanu supu od panela tek onda vidim koje smo mi dno dna.

ODGOVORITE
Name

DOXA

19.02.2018 11:40

Mogul ija mogil ija ja tako rado ulazem u Republiku Srbsku nezalim pare samo da se ulaze....

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.02.2018 14:19

90 odsto stranih investicija prosle godine je zavrsilo u Federaciji s tim da i to sto je zavrsilo u Federaciji, malo je s obzirom na ranije godine. RS i BiH godinama pa cak i deceniju pate od nedostatka investicija, narocito stranih dok preko Drine nicu fabrike koje zaposljavaju i po nekoliko hiljada radnika po fabrici. Nas svi zaobilaze jer smo u kandzama avanturistickih politicara koji uz to pate i od nedostatka vizije, sto prikrivaju kreditima.

ODGOVORITE