Болници Свети Вид највиша признања

На недавно одржаном офталмолошком конгресу европског удружења за катаракту и рефрактивну хирургију, одржаном  сада први пут  у Београду, Специјална болница Свети Вид добила је највише признање за дугогодишњи рад и сјајне резултате постигнуте ласерском корекцијом диоптрије код предшколске дјеце са слабовидошћу, која нису могла бити коригована наочарима и контакним сочивом.

Србија 19.02.2018 | 10:03
Болници Свети Вид највиша признања

Посебно је истакнута прецизност у праћењу параметара неопходних за процјену развоја видне функције и бинокуларног вида код слабовиде дјеце.



Ово је још једна награда Светом виду али од посебног зачаја, јер се однсои на успешно лијечење слабовиде дјеце!

Истакнути резултати показали су изванредно значајно смањење слабовидости, поправак у видној функцији и квалитету вида дјеце дуго година након ласерске корекције и још једном добили високу научну потврду ефикасности, предвидивости, стабилности и сигурности ласерских корекција у посебним ситуацијама код мале дјеце ради поправљања слабовидости.

Резултати су показали да се у 90% дјеце најмлађег узраста, у одређеним индикацијама, постигло значајно поправљање вида.

Специјална болница Свети вид и овог пута је потврдила велики значај у свјетској офталмологији у рјешавању постојећих, до јуче нерјешивих проблема на оку и помјерање граница ка новим могућностима!

хттпс://светивид.цом/

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар