Рањено четворо, међу њима дијете

Најмање четворо људи је повријеђено у пуцњави која се догодила испред ресторана "Тексас Редхаус" у Сан Антонију, саопштила је полиција.

Свијет 19.02.2018 | 09:11
Рањено четворо, међу њима дијете
Међу повријеђенима је и шестогодишњи дјечак. Остали упуцани су у својим двадесетим годинама, наводи још полиција.

"Двоје од троје повријеђених задобило је повреде опасне по живот и они су транаспортовани у прву најближу болницу. Сада су у стабилном стању", саопштила је полиција на ванредној конференцији за новинаре. 

Шестогодишњак је добио метак у ногу и није животно угрожен, преносе локални медији. 

Полиција је саопштила да се пуцњава догодила синоћ око девет часова по локалном времену док су жртве стајале испред ресторана "Тексас роудхаус" у близини тржног центра "Инграм парк". "Не вјерујемо да је ова пуцњава била случајна", рекао је представник полиције и додао да су сви упуцани били у родбинској вези. 

Локални репортери навели су да је на људе у ресторану пуцао афро-американац, са полу-аутоматском пушком. 

Нападач није ухапшен и у току је потрага за њим. 

Подсјетимо, Американци су на "ногама" након најсмртоносније пуцњаве која се у историји те земље догодила у некој средњој школи. Подсетимо, прошле седмице у средњој школи у Флориди убијено је 17 особа, међу којима је највише било ученика те школе. Осумњичени је 19-годишњак, бивши ученик те школе. То је поново отворило старо питање- контролу оружја у САД.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар