Атаману пети, Ефесу 11. трофеј Купа Турске!

Тофаш без правог отпора у финалу турског Купа.  Ефес убедљиво до трофеја, Штимац прекобројан.  Некадашњи српски репрезентативац није ушао у дозвољену квоту од шест странаца за завршни турнир турског Купа.

Кошарка 19.02.2018 | 08:15
Атаману пети, Ефесу 11. трофеј Купа Турске!
Кошаркаши Тофаша боре се за шампионску титулу у првенству Турске (деле прво место с Фенером), али ће морати да се задовоље "само" финалом Купа...

Ефес их је "разбио" у борби за трофеј и дошао до свог 11. пехара у овом такмичењу, што је национални рекорд.

Екипа Ергина Атамана уједно је потврдила да је у значајном успону форме - 78:61 (26:17, 14:15, 22:15, 16:14).

Тофаш је на почетку меча имао једино вођство од 2:0, да би од тада Ефес преузео контролу и готово читаво друго полувреме бележио двоцифрену разлику.

Најефикаснији појединац код победника био је Ерик Меколум са 23 поена, а и Крунослав Симон је одиграо одлично, забележивши 19 поена, пет скокова и седам асистенција.

Брајан Данстон је уписао "дабл-дабл" са 13 поена и 10 скокова.

Турски тренер Ергин Атаман је у досадашњем делу каријере два пута освајао куп са Улкером и једном са Бешикташом, а сада има и два трофеја у овом такмичењу са Ефесом (претходно 2009. године).

Ефес је претходно избацио Фенербахче и Дарушафаку, док је Тофаш био бољи од Бујукшехира и Бешикташа.

Нажалост, српски интернационалац Владимир Штимац није могао да допринесе освајању трофеја, пошто га Атаман симболично користи само у Евролиги, док у домаћим такмичењима скоро да уопште не игра, пошто су у екипи осморица странаца, а могу да наступе само шесторица.

Утакмици у дворани "Синан Ердем" присуствовао је и некадашњи кошаркаш Ефеса Џеди Осман, сада члан Кливленд Кавалирса. Репрезентативац Турске је паузу због Ол стар меча у НБА лиги искористио за кратку посету Истанбулу.

Ефес убедљиво до трофеја, Штимац прекобројан. Некадашњи српски репрезентативац није ушао у дозвољену квоту од шест странаца за завршни турнир турског Купа.

Екипа Ефеса искористила је предност домаћег терена и у дворани "Синан Ердем" освојила Куп Турске.

У финалу је без већих проблема савладан Тофаш из Бурсе, резултатом 78:61 (26:17, 14:15, 22:15, 16:14).

Ефесу је то 11. тријумф у националном Купу, док је првак државе последњи пут био 2009. Начин на који је освојен овај трофеј, победом над Фенербахчеом, а потом и над Дарушафаком у полуфиналу, показује да је у Србији непопуларни тренер Ергин Атаман значајно унапредио игру у односу на почетак сезоне, када је на клупи седео Велимир Перасовић.

Нажалост, највећа жртва промене тренера у Ефесу је Владимир Штимац, кога Атаман мало користи у Евролиги, док у домаћим такмичењима скоро да уопште не игра, пошто су у екипи осморица странаца, а могу да наступе само шесторица.

Највећи допринос победи у финалу дали су Ерик Меколум са 23 поена, Крунослав Симон са 19 поена, пет скокова и седам асистенција и Брајант Данстон са 13 поена и 10 скокова.

Занимљиво је да је утакмици присуствовао и некадашњи кошаркаш Ефеса Џеди Осман, сада члан Кливленд Кавалирса. Репрезентативац Турске је паузу због Ол стар меча у НБА лиги искористио за кратку посету Истанбулу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар