СЛС: Преокрет Партизана, послије два искључења Младости!

Фудбалери Партизана победили су после преокрета Младост у Лучанима у утакмици 23. кола Суперлиге Србије.  Шок победа очајног Партизана! Црно-бели створили једну прилику на утакмици, а постигли два гола и победили Младост у Лучанима 2:1 у 23. колу Суперлиге Србије. Стрелци Павловић у 70. за Младост, Јевтовић у 86. и Шатара (аутогол) у 89. минуту за Партизан.

Фудбал 18.02.2018 | 16:15
СЛС: Преокрет Партизана, послије два искључења Младости!
Троминутни преокрет безидејног Партизана у Лучанима: Два црвена и аутогол за крај! Црно-бели једва савладали Младост - 2:1.

Партизан је губио против изузетно борбене екипе Младости све до финиша утакмице, али је преко Марка Јевтовића и Шатара који је постигао аутогол, дошао до важног тријумфа.

Том преокрету претходила су два искључења Лучанцима – прво је Тумбасевић због не баш јасног ударања добио други жути картон, да би судија Александар Васић искључио и Јовановића, који је због приговора зарадио две брзе јавне опомене. 

Дуел у Лучанима почео је добрим покушајем Сејдубе Суме послег које смо очекивали занимљиву утакмицу, али прво полувреме је било све само не интересантно. Не баш сјајан терен и хладно време утицали су на играчи, који нису били превише креативни, па осим успутних и непрецизних покушаја, није било добрих прилика. 

Код гостију су своје ударце окушали Ивановић, Урошевић и Ђерлек, нису били прецизни, док је за Лучане вредан пажње био шут Предрага Павловића из ране фазе утакмице.

После двадесетак минута у другом делу ништа није наговештавало да ћемо добити невероватну завршницу у Лучанима, али је у 70. минуту Павловић искористио лоше истрчавање Стојковића. Лопта је дошла до домаћих фудбалера, па затим и до нападача, који сигурно шаље лопту у празну мрежу јер чувар мреже Партизана није стигао да се врати.

Мирослав Ђукић све карте бацио је на напад, у 84. минуту Тумбасевић је зарадио други жути картон због не баш јасно видљивог ударања Милетића, да би само два минута касније Партизан изједначио.

Други Милетић је пронашао усамљеног Јевтовића у казненом простору, чувари су га заборавили, а он рутински погодио доњи десни угао.

Петар Јовановић се тада изнервирао, због приговора је добио два брза жута картона и Младост је остала са деветорицом. У следећем нападу уследио је шок за Лучанце – Вулићевић је центрирао, а Шатара у намери да интервенише ниско покупио лопту главом и послао је у своју мрежу за 1:2.

После овог тријумфа Партизан је стигао до 51. бода и сада има девет мање од првопласиране Црвене звезде, док је Младост девета са 30 бодова.

Уписана су три бода, али тренер Партизана нема разлога да буде задовољан после прве утакмице црно-белих у Суперлиги након двомесечне паузе.


"Парни ваљак", просто речено, био је очајан у Лучанима и Младост није заслужила пораз. Али га је доживела у последњих неколико минута, иако се чинило да ће тим Нешка Миловановића освојити сва три бода – 1:2 (0:0).

Партизан је, за разлику од четвртка када је био бољи од Викторије у првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе, а није победио, сада свих 90 минута играо лоше и безидејно, без решења за "бункер" домаћина – и победио.

И то са само једном створеном шансом и два постигнута гола!

Прва прилика догодила се када је Марко Јевтовић изједначио у 86. минуту, а само три минута касније је Милош Шатара постигао аутогол за победу Београђана.

Врло је важно напоменути да је Младост крај утакмице дочекала са деветорицом на терену, јер су Јанко Тумбасевић у 84. и Петар Јовановић у 87. минуту добили парне жуте картоне.

Ни домаћин није имао пуно прилика. 

Тачније, и Младост је гол постигла из једине шансе која јој се указала у 70. минуту. Владимир Стојковић је главом интервенисао на 17 метара од гола, лопта се вратила у посед Младости, затим је стигла до Предрага Павловића, који није оклевао видевши празан гол Партизана. Упутио је прецизан шут са 20 метара и погодио.

Одбрана Лучанаца направила је велику грешку у 86. минуту. Немања "Нема" Милетић је видео слободног Марка Јевтовића, одиграо је дугу и прецизну лопту, а везиста "ваљка", који се нашао изненада сам испред Росића, без грешке завршио напад за изједначење.

Тумбасевић је други жути картон добио због ударања Немање Г. Милетића, а Јовановић је два пута у кратком временском периоду приговорио судији Васићу.

Са деветорицом на терену одбрана Младости брзо је поклекла. Вулићевић је у 89. минуту убацио лопту у петерац, да би се Шатара спустио и главом, између двојице противничких играча, несмотрено погодио свопствену мрежу.

За Партизан је дебитовао Армин Ђерлек. Покушао је Ђукић да одмори играче за четвртак, али је на крају морао да мења и убаци у игру Зорана Тошића и Марка Јанковића.

С великим бригама црно-бели путују у Чешку, јер ово што су показали у Лучанима неће бити довољно ни за частан опроштај од Лиге Европе, а амбиције "парног ваљка" су свакако много веће.

Деловало је да ће бити слом, а десио се преокрет. Партизан је преживео Лучане и пролећну потеру за Црвеном звездом отворио трилером на који је навикао навијаче минуле сезоне. Гледали су црно-бели поразу у очи, да би за само три минута искористили бројчану предност и два искључења фудбалера Младости претворили у голове вредне победе на затварању 23. суперлигашког кола - 2:1.

Најпре је Марко Јевтовић поентирао после асистенције Немање Р. Милетића у 86, а онда је аутогол Милоша Шатаре, у жељи да главом избаци лопту, поништио вођство које је домаћину донео Предраг Павловић у 70. минуту.

Најављивали су црно-бели жестоку трку за шампионску круну, можда и репризу лањске антологијске потере за Црвеном звездом, а како су играли у Лучанима делује да ће морати жестоко да - како то тренер Мирослав Ђукић воли да каже - риљају не би ли пронашли пут до трона. У Драгачеву су се провукли на једвите јаде, у мечу у коме ни по чему нису оправдали статус фаворита, а камоли екипе жељне да сачува пехар првака.

Колико је Партизан био очајан и безидејан сведочи статистички податак да све до изједначења Јевтовића није успео да шутне лопту у оквир гола!? У најмању руку забрињавајуће. Поготово што је ово тек друга такмичарска утакмица у сезони и што је играна само три дана после судара са Плзењом у коме је Парни ваљак изгледао више него пристојно. Данас те дисциплине у игри није било ни у траговима. Фаворит је деловао као издуван балон.



МЛАДОСТ ЛУЧАНИ - ПАРТИЗАН 1:2 (0:0)
/Павловић 70 - Јевтовић 86, Шатара 89 аг/

Лучани
Стадион Младости
Судија: Александар Васић (Нови Жедник)
Жути картони: Шатара, Тумбасевић, Јовановић, Милошевић, Пешић (Младост), Пантић (Партизан)
Црвени картони: Јанко Тумбасевић (Младост) у 84. и Петар Јовановић (Младост) у 88. минуту

Младост (5-4-1): Росић - Петар Јовановић, Б. Милошевић, И. Милошевић, Шатара, Пешић - Павловић (од 90. Павловић), Пејовић, Тумбасевић, Радивојевић (од 88. Синђић) - Голубовић (од 76. Бађи).

Партизан (4-4-2): Стојковић - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Н. Г. Милетић, Урошевић - Ђерлек (од 67. Јанковић), Јевтовић, Пантић, Сума (од 46. Тошић) - Ивановић (од 53. Јовановић), Тавамба.

Силовит старт и клупски рекорд Нишлија! Славиша Стојановић хет-триком вратио Раднички на треће место Суперлиге.

Победама у петак и суботу, Спартак и Чукарички претекли су Раднички на табели, али су се Нишлије експресно вратиле на треће место Суперлиге.

У првом недељном дуелу 23. кола, на Чаиру је савладана Бачка. И то, веома убедљиво - 4:0.

Троструки стрелац за Раднички био је Славиша Стојановић. Погодио је прво из пенала у 23. минуту, а убрзо потом прецизан је био и у 27, да би у надокнади још једном са беле тачке поставио коначан резултат.

У међувремену, на 3:0 повисио је Милош Петровић у 87. минуту.

Иако се у финишу зимског прелазног рока вратио из Црвене звезде, опет на позајмицу, најбољи стрелац Нишлија у првом делу сезоне - Милан Павков - није играо због жутих картона.

Рачунајући и утакмице пре зимске паузе, Радничком је ово била шеста узастопна победа у домаћем првенству, чиме је постављен клупски рекорд.

Са трећег места, јасно се види Европа - 4:0 Радничког за 6/6! Славиша Стојановић одменио суспендованог Павкова.

Конкуренција се жали на суђење, Раднички ниже победе. На пролећној премијери 4:0 против Бачке и успон на треће место на табели. Одатле се јасно види Европа.

Архитекта ове данашње победе, шесте узастопне за Нишлије у Суперлиги, био је 29-годишњи Славиша Стојановић. Искусни нападач иза себе нема претерано плодоносну јесен, па је данас за свега три минута постигао голова колико и за цео први део сезоне. Први са пенала у 24, а већ у 27. и други којим је утабан пут ка наставку тријумфалне серије. У финишу су домаћи само украсили победу са још два гола. Први, односно трећи за Раднички у 87. минуту постигао је Милош Петровић, а затим - опет са креча - опет Стојановић. Није се на Чаиру осетило одсуство суспендованог најбољег стрелца Милана Павкова. 

Раднички сада има 42 бода, један више од Чукаричког, два од Спартака. Међутим, чак је и осмопласирана Војводина са 36 бодова врло близу. Јер знамо сви - кад се после 30. кола бодови буду делили разлика ће се истопити, па је врло вероватно да ће у циљну равнину шест клубова ући у трку за два европска места које београдски вечити ривали препусте земљацима.

Под условом, наравно, да кроз Куп не изненаде тимови из доњег дома, какви су Мачва, Јавор или Младост Лучани. Мада, за калкулације је још рано. До краја регуларног тока сезоне има још великих седам кола. Довољно времена да се ситуација наглавачке промени.  

Суперлига – 23. коло: 

недеља: 

Раднички Ниш – Бачка 4:0 (2:0)
(Стојановић 24п, 27, 90+3п Петровић 87)

Младост Лучани – Партизан 1:2 (0:0)
(Павловић 70 – Јевтовић 86, Шатара 89аг)

субота:

Чукарички – Мачва 2:0 (1:0)
(Овусу 14, Пушкарић 47)

Војводина – Вождовац 2:0 (0:0)
(Зличић 50 – Океухи 71)

Рад – Радник Сурдулица 1:1 (1:0)
(Веселиновић 33 – Ивановић 63)

Земун – Борац 3:0 (2:0)
(Дуповац 10аг, Денић 35, 64)

Црвена звезда – Јавор Матис 3:0 (2:0)
(Аџић 6, Пешић 30п, 73)

петак:

Напредак – Спартак 4:3 (2:2)

Табела:

1. Црвена звезда 23 19 3 1 58:8 60
2. Партизан 23 15 6 2 44:19 51
3. Раднички Ниш 23 12 6 5 38:30 42
4. Чукарички 23 12 5 6 29:18 41
5. Спартак Суботица 23 11 7 5 45:28 40
6. Напредак 23 11 4 8 41:35 37
7. Вождовац 23 10 6 7 34:21 36
8. Војводина 23 10 6 7 25:20 36
9. Младост Лучани 23 8 6 9 31:31 30
10. Радник Сурдулица 23 7 5 11 26:42 26
11. Земун 23 6 6 11 19:30 24
12. Мачва 23 7 3 13 25:37 24
13. Бачка 23 5 6 12 19:38 21
14. Борац Чачак 23 4 3 16 18:42 15
15. Јавор 23 4 3 16 14:38 15
16. Рад Београд 23 4 3 16 19:48 15

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар