SLS: Preokret Partizana, poslije dva isključenja Mladosti!

Fudbaleri Partizana pobedili su posle preokreta Mladost u Lučanima u utakmici 23. kola Superlige Srbije.  Šok pobeda očajnog Partizana! Crno-beli stvorili jednu priliku na utakmici, a postigli dva gola i pobedili Mladost u Lučanima 2:1 u 23. kolu Superlige Srbije. Strelci Pavlović u 70. za Mladost, Jevtović u 86. i Šatara (autogol) u 89. minutu za Partizan.

Fudbal 18.02.2018 | 16:15
SLS: Preokret Partizana, poslije dva isključenja Mladosti!
Trominutni preokret bezidejnog Partizana u Lučanima: Dva crvena i autogol za kraj! Crno-beli jedva savladali Mladost - 2:1.

Partizan je gubio protiv izuzetno borbene ekipe Mladosti sve do finiša utakmice, ali je preko Marka Jevtovića i Šatara koji je postigao autogol, došao do važnog trijumfa.

Tom preokretu prethodila su dva isključenja Lučancima – prvo je Tumbasević zbog ne baš jasnog udaranja dobio drugi žuti karton, da bi sudija Aleksandar Vasić isključio i Jovanovića, koji je zbog prigovora zaradio dve brze javne opomene. 

Duel u Lučanima počeo je dobrim pokušajem Sejdube Sume posleg koje smo očekivali zanimljivu utakmicu, ali prvo poluvreme je bilo sve samo ne interesantno. Ne baš sjajan teren i hladno vreme uticali su na igrači, koji nisu bili previše kreativni, pa osim usputnih i nepreciznih pokušaja, nije bilo dobrih prilika. 

Kod gostiju su svoje udarce okušali Ivanović, Urošević i Đerlek, nisu bili precizni, dok je za Lučane vredan pažnje bio šut Predraga Pavlovića iz rane faze utakmice.

Posle dvadesetak minuta u drugom delu ništa nije nagoveštavalo da ćemo dobiti neverovatnu završnicu u Lučanima, ali je u 70. minutu Pavlović iskoristio loše istrčavanje Stojkovića. Lopta je došla do domaćih fudbalera, pa zatim i do napadača, koji sigurno šalje loptu u praznu mrežu jer čuvar mreže Partizana nije stigao da se vrati.

Miroslav Đukić sve karte bacio je na napad, u 84. minutu Tumbasević je zaradio drugi žuti karton zbog ne baš jasno vidljivog udaranja Miletića, da bi samo dva minuta kasnije Partizan izjednačio.

Drugi Miletić je pronašao usamljenog Jevtovića u kaznenom prostoru, čuvari su ga zaboravili, a on rutinski pogodio donji desni ugao.

Petar Jovanović se tada iznervirao, zbog prigovora je dobio dva brza žuta kartona i Mladost je ostala sa devetoricom. U sledećem napadu usledio je šok za Lučance – Vulićević je centrirao, a Šatara u nameri da interveniše nisko pokupio loptu glavom i poslao je u svoju mrežu za 1:2.

Posle ovog trijumfa Partizan je stigao do 51. boda i sada ima devet manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Mladost deveta sa 30 bodova.

Upisana su tri boda, ali trener Partizana nema razloga da bude zadovoljan posle prve utakmice crno-belih u Superligi nakon dvomesečne pauze.


"Parni valjak", prosto rečeno, bio je očajan u Lučanima i Mladost nije zaslužila poraz. Ali ga je doživela u poslednjih nekoliko minuta, iako se činilo da će tim Neška Milovanovića osvojiti sva tri boda – 1:2 (0:0).

Partizan je, za razliku od četvrtka kada je bio bolji od Viktorije u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, a nije pobedio, sada svih 90 minuta igrao loše i bezidejno, bez rešenja za "bunker" domaćina – i pobedio.

I to sa samo jednom stvorenom šansom i dva postignuta gola!

Prva prilika dogodila se kada je Marko Jevtović izjednačio u 86. minutu, a samo tri minuta kasnije je Miloš Šatara postigao autogol za pobedu Beograđana.

Vrlo je važno napomenuti da je Mladost kraj utakmice dočekala sa devetoricom na terenu, jer su Janko Tumbasević u 84. i Petar Jovanović u 87. minutu dobili parne žute kartone.

Ni domaćin nije imao puno prilika. 

Tačnije, i Mladost je gol postigla iz jedine šanse koja joj se ukazala u 70. minutu. Vladimir Stojković je glavom intervenisao na 17 metara od gola, lopta se vratila u posed Mladosti, zatim je stigla do Predraga Pavlovića, koji nije oklevao videvši prazan gol Partizana. Uputio je precizan šut sa 20 metara i pogodio.

Odbrana Lučanaca napravila je veliku grešku u 86. minutu. Nemanja "Nema" Miletić je video slobodnog Marka Jevtovića, odigrao je dugu i preciznu loptu, a vezista "valjka", koji se našao iznenada sam ispred Rosića, bez greške završio napad za izjednačenje.

Tumbasević je drugi žuti karton dobio zbog udaranja Nemanje G. Miletića, a Jovanović je dva puta u kratkom vremenskom periodu prigovorio sudiji Vasiću.

Sa devetoricom na terenu odbrana Mladosti brzo je poklekla. Vulićević je u 89. minutu ubacio loptu u peterac, da bi se Šatara spustio i glavom, između dvojice protivničkih igrača, nesmotreno pogodio svopstvenu mrežu.

Za Partizan je debitovao Armin Đerlek. Pokušao je Đukić da odmori igrače za četvrtak, ali je na kraju morao da menja i ubaci u igru Zorana Tošića i Marka Jankovića.

S velikim brigama crno-beli putuju u Češku, jer ovo što su pokazali u Lučanima neće biti dovoljno ni za častan oproštaj od Lige Evrope, a ambicije "parnog valjka" su svakako mnogo veće.

Delovalo je da će biti slom, a desio se preokret. Partizan je preživeo Lučane i prolećnu poteru za Crvenom zvezdom otvorio trilerom na koji je navikao navijače minule sezone. Gledali su crno-beli porazu u oči, da bi za samo tri minuta iskoristili brojčanu prednost i dva isključenja fudbalera Mladosti pretvorili u golove vredne pobede na zatvaranju 23. superligaškog kola - 2:1.

Najpre je Marko Jevtović poentirao posle asistencije Nemanje R. Miletića u 86, a onda je autogol Miloša Šatare, u želji da glavom izbaci loptu, poništio vođstvo koje je domaćinu doneo Predrag Pavlović u 70. minutu.

Najavljivali su crno-beli žestoku trku za šampionsku krunu, možda i reprizu lanjske antologijske potere za Crvenom zvezdom, a kako su igrali u Lučanima deluje da će morati žestoko da - kako to trener Miroslav Đukić voli da kaže - riljaju ne bi li pronašli put do trona. U Dragačevu su se provukli na jedvite jade, u meču u kome ni po čemu nisu opravdali status favorita, a kamoli ekipe željne da sačuva pehar prvaka.

Koliko je Partizan bio očajan i bezidejan svedoči statistički podatak da sve do izjednačenja Jevtovića nije uspeo da šutne loptu u okvir gola!? U najmanju ruku zabrinjavajuće. Pogotovo što je ovo tek druga takmičarska utakmica u sezoni i što je igrana samo tri dana posle sudara sa Plzenjom u kome je Parni valjak izgledao više nego pristojno. Danas te discipline u igri nije bilo ni u tragovima. Favorit je delovao kao izduvan balon.



MLADOST LUČANI - PARTIZAN 1:2 (0:0)
/Pavlović 70 - Jevtović 86, Šatara 89 ag/

Lučani
Stadion Mladosti
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)
Žuti kartoni: Šatara, Tumbasević, Jovanović, Milošević, Pešić (Mladost), Pantić (Partizan)
Crveni kartoni: Janko Tumbasević (Mladost) u 84. i Petar Jovanović (Mladost) u 88. minutu

Mladost (5-4-1): Rosić - Petar Jovanović, B. Milošević, I. Milošević, Šatara, Pešić - Pavlović (od 90. Pavlović), Pejović, Tumbasević, Radivojević (od 88. Sinđić) - Golubović (od 76. Bađi).

Partizan (4-4-2): Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Urošević - Đerlek (od 67. Janković), Jevtović, Pantić, Suma (od 46. Tošić) - Ivanović (od 53. Jovanović), Tavamba.

Silovit start i klupski rekord Nišlija! Slaviša Stojanović het-trikom vratio Radnički na treće mesto Superlige.

Pobedama u petak i subotu, Spartak i Čukarički pretekli su Radnički na tabeli, ali su se Nišlije ekspresno vratile na treće mesto Superlige.

U prvom nedeljnom duelu 23. kola, na Čairu je savladana Bačka. I to, veoma ubedljivo - 4:0.

Trostruki strelac za Radnički bio je Slaviša Stojanović. Pogodio je prvo iz penala u 23. minutu, a ubrzo potom precizan je bio i u 27, da bi u nadoknadi još jednom sa bele tačke postavio konačan rezultat.

U međuvremenu, na 3:0 povisio je Miloš Petrović u 87. minutu.

Iako se u finišu zimskog prelaznog roka vratio iz Crvene zvezde, opet na pozajmicu, najbolji strelac Nišlija u prvom delu sezone - Milan Pavkov - nije igrao zbog žutih kartona.

Računajući i utakmice pre zimske pauze, Radničkom je ovo bila šesta uzastopna pobeda u domaćem prvenstvu, čime je postavljen klupski rekord.

Sa trećeg mesta, jasno se vidi Evropa - 4:0 Radničkog za 6/6! Slaviša Stojanović odmenio suspendovanog Pavkova.

Konkurencija se žali na suđenje, Radnički niže pobede. Na prolećnoj premijeri 4:0 protiv Bačke i uspon na treće mesto na tabeli. Odatle se jasno vidi Evropa.

Arhitekta ove današnje pobede, šeste uzastopne za Nišlije u Superligi, bio je 29-godišnji Slaviša Stojanović. Iskusni napadač iza sebe nema preterano plodonosnu jesen, pa je danas za svega tri minuta postigao golova koliko i za ceo prvi deo sezone. Prvi sa penala u 24, a već u 27. i drugi kojim je utaban put ka nastavku trijumfalne serije. U finišu su domaći samo ukrasili pobedu sa još dva gola. Prvi, odnosno treći za Radnički u 87. minutu postigao je Miloš Petrović, a zatim - opet sa kreča - opet Stojanović. Nije se na Čairu osetilo odsustvo suspendovanog najboljeg strelca Milana Pavkova. 

Radnički sada ima 42 boda, jedan više od Čukaričkog, dva od Spartaka. Međutim, čak je i osmoplasirana Vojvodina sa 36 bodova vrlo blizu. Jer znamo svi - kad se posle 30. kola bodovi budu delili razlika će se istopiti, pa je vrlo verovatno da će u ciljnu ravninu šest klubova ući u trku za dva evropska mesta koje beogradski večiti rivali prepuste zemljacima.

Pod uslovom, naravno, da kroz Kup ne iznenade timovi iz donjeg doma, kakvi su Mačva, Javor ili Mladost Lučani. Mada, za kalkulacije je još rano. Do kraja regularnog toka sezone ima još velikih sedam kola. Dovoljno vremena da se situacija naglavačke promeni.  

Superliga – 23. kolo: 

nedelja: 

Radnički Niš – Bačka 4:0 (2:0)
(Stojanović 24p, 27, 90+3p Petrović 87)

Mladost Lučani – Partizan 1:2 (0:0)
(Pavlović 70 – Jevtović 86, Šatara 89ag)

subota:

Čukarički – Mačva 2:0 (1:0)
(Ovusu 14, Puškarić 47)

Vojvodina – Voždovac 2:0 (0:0)
(Zličić 50 – Okeuhi 71)

Rad – Radnik Surdulica 1:1 (1:0)
(Veselinović 33 – Ivanović 63)

Zemun – Borac 3:0 (2:0)
(Dupovac 10ag, Denić 35, 64)

Crvena zvezda – Javor Matis 3:0 (2:0)
(Adžić 6, Pešić 30p, 73)

petak:

Napredak – Spartak 4:3 (2:2)

Tabela:

1. Crvena zvezda 23 19 3 1 58:8 60
2. Partizan 23 15 6 2 44:19 51
3. Radnički Niš 23 12 6 5 38:30 42
4. Čukarički 23 12 5 6 29:18 41
5. Spartak Subotica 23 11 7 5 45:28 40
6. Napredak 23 11 4 8 41:35 37
7. Voždovac 23 10 6 7 34:21 36
8. Vojvodina 23 10 6 7 25:20 36
9. Mladost Lučani 23 8 6 9 31:31 30
10. Radnik Surdulica 23 7 5 11 26:42 26
11. Zemun 23 6 6 11 19:30 24
12. Mačva 23 7 3 13 25:37 24
13. Bačka 23 5 6 12 19:38 21
14. Borac Čačak 23 4 3 16 18:42 15
15. Javor 23 4 3 16 14:38 15
16. Rad Beograd 23 4 3 16 19:48 15

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar