Хтио сам да са Партизаном нападнем плеј-оф са малим буџетом!

Све се променило откако сам отишао. . .  Мирослав Николић о Партизановој елиминацији из трке за доигравање у Јадранској лиги, али и могућем повратку у репрезентацију.

Кошарка 19.02.2018 | 12:30
Хтио сам да са Партизаном нападнем плеј-оф са малим буџетом!
Није се Мирославу Николићу испунила жеља да његов млади и талентовани састав Динамика прође Мегу и укрсти копља са Партизаном у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа, али нема разлог ни да жали. Бар не због расплета у нишком Чаиру, пошто је Динамик оставио солидан утисак против искуснијег противника из елитног ранга АБА лиге.

Оно за чим, ипак, популарни Мута жали јесте начин на који је отишао из Партизана у свом другом мандату на клупи Парног ваљка, као и то што су црно-бели три кола пре краја регионалног такмичења остао без шанси за пласман у плеј-оф.

„Партизан је променио концепцију у односу на време кад сам ја био. Променили су тим, а ја сам са младим играчима нападао место у четири. Не знам да ли би Партизан прошао у плеј-оф да сам остао, то се никад не зна. Ја сам рекао које су ми жеље и наговестио сам да желим да нападнемо место у четири. Није колегијално да причам о другима, нити ме занима да се прозивам са било ким, али Партизан јесте променио концепт“, рекао је Николић за МОЗЗАРТ Спорт.

Указао је на важне детаље, односно разлике садашњег тима у односу на Партизан који је он градио...

„Партизан је после мог одласка увећао буџет, сада више нема толико младих играча колико је било кад сам ја био ту, а они који су остали не играју много. Довели су неколико странаца, очекивао сам да ће ући у плеј-оф Јадранске лиге“.

Присетио се Николић како је изгледао мастер план рада Партизана уочи почетка сезоне и шта су били клупски циљеви.

„Ја сам се понудио и за мене је био изазов да са малим буџетом Партизан уведем у четири тима Јадранске лиге. Хтео сам да форсирам младе играче, да направимо неке нове првотимце. Било је речи и да немамо шта да тражимо у Европи, што је и било логично. Једино смо успели да победимо Билбао у Шпанији. Тако је остало до краја“.

Жеље и планови се нису поклопили. Кренуло се у једном, а наставило у потпуно другом смеру.

„Хтео сам да доведем младе, јефтине играче, да вратимо нагомилане дугове и да мало истрпимо с резултатима ове године, да бисмо следеће године напали све. Млади играчи који су били имали би годину дана више играчког искуства, били би бољи за тих годину дана рада, надоградили бисмо екипу и да нападнемо прво место. Једино тако бисмо могли да направимо неки континуитет за будућност. Ја сам зато и потписао уговор на три године, јер ништа не може преко ноћи. Али, то нико није схватио, зато сам и отишао“.

Питали смо једног од верних сарадника селектора Србије Александра Ђорђевића - да ли ће бити уз репрезентацију током предстојећих мечева са Немачком и Аустријом наредне седмице?

„То све зависи од Салета Ђорђевића. Требало би ускоро да имамо састанак, када ће све бити одлучено. Прве утакмице квалификација сам пропустио због тога што сам био у Партизану и желео сам да се посветим раду са тимом“.

А, какве су његове жеље?

„Ја сам увек ту и бићу ту за репрезентацију Србије. За мене је велика част да будем део тима и ако будем могао да помогнем, увек ћу се одазвати позиву“.

Видећемо плодове тог састанка.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар