Шта ако Крос не игра у Паризу? Зиданове опције...

Глава за главу, промена формације, поновна активација трозупца ББЦ. . . ?

Фудбал 19.02.2018 | 00:00
Шта ако Крос не игра у Паризу? Зиданове опције...
Повреда Тонија Кроса забринула је водеће људе мадридског Реала, због чега је већ навелико почело да се прича о свим опцијама које Зинедин Зидан има пред јако битан реванш осмине финала Лиге шампиона на Парку принчева 6. марта.

Мада и даље остаје отворена могућност да се немачки репрезентативац опорави на време и буде у пуном ритму за меч са Пари Сен Жерменом, Зидан пред собом има неколико могућих сценарија како би испунио простор изостанком јако важне карике.

Зидан ће за предстојећи меч са Бетисом у систему користити Матеа Ковачића, што би требало да буде класична замена „глава за главу“. Ковачић је играч који покрива идентичну позицију као и искуснији немачки саиграч и имплементирање ове варијанте омогућило би Реалу да задржи већ постојеће контуре тима који је у нокдаун бацио ПСЖ у среду. То значи да би Зидан могао да задржи Иска у навали са Роналдом иБенземом. За разлику од Кроса - Ковачић би требало да преузме место на левој страни трилинга у средини, што значи да би Каземиро могао да се помери или у средину или десно, па би све одбрамбене и нападачке дужности обављао у пару са Марселом.

Једна од реалних опција је и померање Иска из навале у везни ред заједно са Модрићем и Каземиром, где би Реал поново активирао свој нападачки трилинг ББЦ (Бејл, Бензема, Кристијано). Краљевски клуб не би изгубио много на креативности, али би добио на брзини. Додуше, Зидан је намерно ризиковао и у првом судару с ПСЖ и размонтирао ББЦ зарад нешто комплексније поставке, па би враћање у препознатљиви нападачки мод могао да буде ризично пошто ће Реал морати да обрати пажњу на одбрану.

Као потенцијално решење намеће се и трансформација екипе и прелазак са „4-3-3“ на „4-4-2“, где би Лукас Васкез и Асенсио били одмах бачени у ватру од самог старта. Наравно, мотори екипе и даље би били Модрић иКаземиро, Лукас би заузео место крај десне, а Асенсио крај леве аут линије, док би у нападу били Кристијаноса Бејлом или Бенземом.

Ова измена могла би да унесе можда и највећи баланс између напада и одбране, а посебно због потребне жустрине у дефанзивном моду. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар