Šta ako Kros ne igra u Parizu? Zidanove opcije...

Glava za glavu, promena formacije, ponovna aktivacija trozupca BBC. . . ?

Fudbal 19.02.2018 | 00:00
Šta ako Kros ne igra u Parizu? Zidanove opcije...
Povreda Tonija Krosa zabrinula je vodeće ljude madridskog Reala, zbog čega je već naveliko počelo da se priča o svim opcijama koje Zinedin Zidan ima pred jako bitan revanš osmine finala Lige šampiona na Parku prinčeva 6. marta.

Mada i dalje ostaje otvorena mogućnost da se nemački reprezentativac oporavi na vreme i bude u punom ritmu za meč sa Pari Sen Žermenom, Zidan pred sobom ima nekoliko mogućih scenarija kako bi ispunio prostor izostankom jako važne karike.

Zidan će za predstojeći meč sa Betisom u sistemu koristiti Matea Kovačića, što bi trebalo da bude klasična zamena „glava za glavu“. Kovačić je igrač koji pokriva identičnu poziciju kao i iskusniji nemački saigrač i implementiranje ove varijante omogućilo bi Realu da zadrži već postojeće konture tima koji je u nokdaun bacio PSŽ u sredu. To znači da bi Zidan mogao da zadrži Iska u navali sa Ronaldom iBenzemom. Za razliku od Krosa - Kovačić bi trebalo da preuzme mesto na levoj strani trilinga u sredini, što znači da bi Kazemiro mogao da se pomeri ili u sredinu ili desno, pa bi sve odbrambene i napadačke dužnosti obavljao u paru sa Marselom.

Jedna od realnih opcija je i pomeranje Iska iz navale u vezni red zajedno sa Modrićem i Kazemirom, gde bi Real ponovo aktivirao svoj napadački triling BBC (Bejl, Benzema, Kristijano). Kraljevski klub ne bi izgubio mnogo na kreativnosti, ali bi dobio na brzini. Doduše, Zidan je namerno rizikovao i u prvom sudaru s PSŽ i razmontirao BBC zarad nešto kompleksnije postavke, pa bi vraćanje u prepoznatljivi napadački mod mogao da bude rizično pošto će Real morati da obrati pažnju na odbranu.

Kao potencijalno rešenje nameće se i transformacija ekipe i prelazak sa „4-3-3“ na „4-4-2“, gde bi Lukas Vaskez i Asensio bili odmah bačeni u vatru od samog starta. Naravno, motori ekipe i dalje bi bili Modrić iKazemiro, Lukas bi zauzeo mesto kraj desne, a Asensio kraj leve aut linije, dok bi u napadu bili Kristijanosa Bejlom ili Benzemom.

Ova izmena mogla bi da unese možda i najveći balans između napada i odbrane, a posebno zbog potrebne žustrine u defanzivnom modu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar