КРК: Мегине тројке спржиле Мутин Динамик!

Тим Дејана Милојевића је у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа чека победника меча Партизан - Златибор.  Мега убедљива против Динамика, Битадзе блистао! Екипа Мега Бемакса пласирала се у полуфинала Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа, пошто су са 94:79 победили Динамик у нишком Чаиру.  Већ виђено: Мега преко Динамика у полуфиналу.  Тим Дејана Милојевића као и прошле године савладао екипу са Дорћола у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

Кошарка 16.02.2018 | 19:15
КРК: Мегине тројке спржиле Мутин Динамик!
Изабраници Дејана Милојевића контролисали су ритам утакмице од друге деонице коју су добили убедљиво са 35:19.

У наставку меча Мега је само одржавала предност и на крају се заслужено пласирала међу четири најбоља клуба.

У победничком саставу истакао се Гога Битадзе са 17 поена, 11 скокова и четири асистенције, што му је било довољно за 31 индексни поен.

Пратили су га још Чарапић са 15 поена, Мишковић са 14, док су по 11 убацили Ребић и Чанчар.

Код поражених истакао се Тодоровић са 20 поена, док је Крстић убацио 15.

У последњем четвртфиналу састају се Партизан и Златибор. Утакмица је на програму од 19.30.

Кошаркаши Мега Бемакса трећи су полуфиналисти овогодишњег Купа Радивоја Кораћа.

Тим из Сремске Митровице пласирао се међу четири најбоља тима на турниру у Нишу, пошто је савладао екипу Динамика - 94:79 (18:18, 35:19, 26:23, 15:19).

Мега је тако другу годину заредом избацила тим са Дорћола у четвртфиналу домаћег купа. Прошлог фебруара,исто у Нишу, било је такође убедљиво - 84:57.

Тим Дејана Милојевића водио је занимљиву и неизвесну борбу са Динамиком практично само у првој четвртини. У наредних 10 минута у потпуности су преузели све конце игре, побегли су на "плус 16" до полувремена и након тога више нису испуштали предност. У наставку та разлика била је и преко 20 поена.

Мега је у потпуности доминирала под кошевима - уписали су 47 скокова, односно 21 виша од ривала.

Најефикаснији у редовима Меге били су Гога Битадзе са "дабл-дабл" учинком - 17 поена и 11 скокова, Огњен Чарапић уписао је 15, а Никола Мишковић 14 поена.

У екипи са Дорћола истакли су се Александар Тодоровић са 20 поена (шут за три 5/8) и пет скокова и Немања Крстић са 15 погодака.

Прошле сезоне Мега је поражена у полуфиналу од Партизана (77:65), а 2016. је освојила трофеј, што је највећи успех клуба у историји.

Мега ће ове године у полуфиналу играти са победником меча Партизан - Златибор, последњег четвртфиналног пара, који је на програму од 19.30 часова.

Дан раније у полуфинале су се пласирали ФМП и Црвена звезда.

Полуфинални дуели на програму су у суботу од 17 и 21 час, док је финале заказано у недељу у Нишу од 21 сат.

Мега Бемакс је трећи учесник Купа Радивоја Кораћа. А до тога је тим Дејана Милојевића дошао пре свега због одличне рафалне паљбе за три поена (12 датих тројки) и шута који га је служио врло добро целим током меча - 94:79. Наравно, поред тога и због одличне игре Гоге Битадзеа који је дао 17 поена и имао 11 скокова.

Био је то прави шутерски обрачун јер су се напади у великом проценту завршавали шутем из даљине. Добре роле на овом мечу имали су Мишковић и Чанчар.

Динамик је заправо меч отворио са добрим шутевима за три поена, пре свега Александра Тодоровића који је убацио чак три везана шута ван 6,75. Са друге стране Мега је узвраћала сјајном унутрашњом игром и то је држало баланс на старту меча.

Држао се Динамик у игри током првог полувремена иако је тим Мирослава Муте Николића реално био аутсајдер на овој утакмици. После 10 минута било је 18:18.

Генерално је то био дуел пун тројки са обе стране. Са једне стране је погађао Ребић, а са другеВуликић иЂурасовић. Права ревија шутева за три поена је виђена у првих 20 минута - чак 35 покушаја укупно. Заиста су се оба тима много ослањала на шут из даљине.

Негде пред крај првог дела Мега је кренула да се одмиче на семафору, а пре свега због одличне игреГоге Битадзеа. Грузин је био одличан на обе стране терена и стварно је доминирао у тим моментима.

Потом су се разиграли Чанчар и Чарапић, те талентовани Мишковић, па је Мега отишла на одмор с предношћу од 16 поена (53:37).

Испоставило се да је та предност недостижна за Динамик који је покушавао да се врати у игру, али је био прилично далеко од тога. Мега је константно била на предности од око 20 разлике. На сигурној дистанци.

Мега Бемакс ће у полуфиналу играти са бољим из окршаја Партизан - Златибор Чајетина.

Куп Радивоја Кораћа: Мега Бемакс - Динамик

Дворана Чаир, Ниш, 1.500 гледалаца
Судије: Маричић, Прпа, Весковић

МЕГА БЕМАКС: Ребић 11, Синовец 5, Марјановић 3, Чанчар 11, Чарапић 15, Јарамаз 6, Битадзе 17, Лазић 8, Копривица 1, Самарџиски 2, Мишковић 14, Капетановић 1

ДИНАМИК:  Вашингтон 3, Беслаћ 8, Крстић 15, Вуликић 10, Милисављевић 5, Ђурасовић 6, Тодоровић 20, Миладиновић 2, Грбовић, Ракићевић, Зекавчић 1, Стевановић 9

КУП РАДИВОЈА КОРАЋА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Четвртак:

ФМП - Металац 101:68
/Човић 18 - Ђукановић 22/

Црвена звезда - Борац Чачак 85:79
/Фелдин 15 - Ђоковић 18/

Петак:

Мега  Бемакс - Динамик 94:79
/Битадзе 17 - Тодоровић 20/

19.30: ПАРТИЗАН - ЗЛАТИБОР

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар