KRK: Megine trojke spržile Mutin Dinamik!

Tim Dejana Milojevića je u polufinalu Kupa Radivoja Koraća čeka pobednika meča Partizan - Zlatibor.  Mega ubedljiva protiv Dinamika, Bitadze blistao! Ekipa Mega Bemaksa plasirala se u polufinala Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća, pošto su sa 94:79 pobedili Dinamik u niškom Čairu.  Već viđeno: Mega preko Dinamika u polufinalu.  Tim Dejana Milojevića kao i prošle godine savladao ekipu sa Dorćola u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Košarka 16.02.2018 | 19:15
KRK: Megine trojke spržile Mutin Dinamik!
Izabranici Dejana Milojevića kontrolisali su ritam utakmice od druge deonice koju su dobili ubedljivo sa 35:19.

U nastavku meča Mega je samo održavala prednost i na kraju se zasluženo plasirala među četiri najbolja kluba.

U pobedničkom sastavu istakao se Goga Bitadze sa 17 poena, 11 skokova i četiri asistencije, što mu je bilo dovoljno za 31 indeksni poen.

Pratili su ga još Čarapić sa 15 poena, Mišković sa 14, dok su po 11 ubacili Rebić i Čančar.

Kod poraženih istakao se Todorović sa 20 poena, dok je Krstić ubacio 15.

U poslednjem četvrtfinalu sastaju se Partizan i Zlatibor. Utakmica je na programu od 19.30.

Košarkaši Mega Bemaksa treći su polufinalisti ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća.

Tim iz Sremske Mitrovice plasirao se među četiri najbolja tima na turniru u Nišu, pošto je savladao ekipu Dinamika - 94:79 (18:18, 35:19, 26:23, 15:19).

Mega je tako drugu godinu zaredom izbacila tim sa Dorćola u četvrtfinalu domaćeg kupa. Prošlog februara,isto u Nišu, bilo je takođe ubedljivo - 84:57.

Tim Dejana Milojevića vodio je zanimljivu i neizvesnu borbu sa Dinamikom praktično samo u prvoj četvrtini. U narednih 10 minuta u potpunosti su preuzeli sve konce igre, pobegli su na "plus 16" do poluvremena i nakon toga više nisu ispuštali prednost. U nastavku ta razlika bila je i preko 20 poena.

Mega je u potpunosti dominirala pod koševima - upisali su 47 skokova, odnosno 21 viša od rivala.

Najefikasniji u redovima Mege bili su Goga Bitadze sa "dabl-dabl" učinkom - 17 poena i 11 skokova, Ognjen Čarapić upisao je 15, a Nikola Mišković 14 poena.

U ekipi sa Dorćola istakli su se Aleksandar Todorović sa 20 poena (šut za tri 5/8) i pet skokova i Nemanja Krstić sa 15 pogodaka.

Prošle sezone Mega je poražena u polufinalu od Partizana (77:65), a 2016. je osvojila trofej, što je najveći uspeh kluba u istoriji.

Mega će ove godine u polufinalu igrati sa pobednikom meča Partizan - Zlatibor, poslednjeg četvrtfinalnog para, koji je na programu od 19.30 časova.

Dan ranije u polufinale su se plasirali FMP i Crvena zvezda.

Polufinalni dueli na programu su u subotu od 17 i 21 čas, dok je finale zakazano u nedelju u Nišu od 21 sat.

Mega Bemaks je treći učesnik Kupa Radivoja Koraća. A do toga je tim Dejana Milojevića došao pre svega zbog odlične rafalne paljbe za tri poena (12 datih trojki) i šuta koji ga je služio vrlo dobro celim tokom meča - 94:79. Naravno, pored toga i zbog odlične igre Goge Bitadzea koji je dao 17 poena i imao 11 skokova.

Bio je to pravi šuterski obračun jer su se napadi u velikom procentu završavali šutem iz daljine. Dobre role na ovom meču imali su Mišković i Čančar.

Dinamik je zapravo meč otvorio sa dobrim šutevima za tri poena, pre svega Aleksandra Todorovića koji je ubacio čak tri vezana šuta van 6,75. Sa druge strane Mega je uzvraćala sjajnom unutrašnjom igrom i to je držalo balans na startu meča.

Držao se Dinamik u igri tokom prvog poluvremena iako je tim Miroslava Mute Nikolića realno bio autsajder na ovoj utakmici. Posle 10 minuta bilo je 18:18.

Generalno je to bio duel pun trojki sa obe strane. Sa jedne strane je pogađao Rebić, a sa drugeVulikić iĐurasović. Prava revija šuteva za tri poena je viđena u prvih 20 minuta - čak 35 pokušaja ukupno. Zaista su se oba tima mnogo oslanjala na šut iz daljine.

Negde pred kraj prvog dela Mega je krenula da se odmiče na semaforu, a pre svega zbog odlične igreGoge Bitadzea. Gruzin je bio odličan na obe strane terena i stvarno je dominirao u tim momentima.

Potom su se razigrali Čančar i Čarapić, te talentovani Mišković, pa je Mega otišla na odmor s prednošću od 16 poena (53:37).

Ispostavilo se da je ta prednost nedostižna za Dinamik koji je pokušavao da se vrati u igru, ali je bio prilično daleko od toga. Mega je konstantno bila na prednosti od oko 20 razlike. Na sigurnoj distanci.

Mega Bemaks će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja Partizan - Zlatibor Čajetina.

Kup Radivoja Koraća: Mega Bemaks - Dinamik

Dvorana Čair, Niš, 1.500 gledalaca
Sudije: Maričić, Prpa, Vesković

MEGA BEMAKS: Rebić 11, Sinovec 5, Marjanović 3, Čančar 11, Čarapić 15, Jaramaz 6, Bitadze 17, Lazić 8, Koprivica 1, Samardžiski 2, Mišković 14, Kapetanović 1

DINAMIK:  Vašington 3, Beslać 8, Krstić 15, Vulikić 10, Milisavljević 5, Đurasović 6, Todorović 20, Miladinović 2, Grbović, Rakićević, Zekavčić 1, Stevanović 9

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALE

Četvrtak:

FMP - Metalac 101:68
/Čović 18 - Đukanović 22/

Crvena zvezda - Borac Čačak 85:79
/Feldin 15 - Đoković 18/

Petak:

Mega  Bemaks - Dinamik 94:79
/Bitadze 17 - Todorović 20/

19.30: PARTIZAN - ZLATIBOR

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar