САМО Меџик, Брада и тврдоглави Џокер!

"Недостајале су ми две изгубљене лопте за 'qуадрупле-доубле'", рекао је Јокић, који је упорно одбијао да говори о својој игри иако су такву представу приредили само Меџик Џонсон и Џејмс Харден.

Кошарка 16.02.2018 | 17:15
САМО Меџик, Брада и тврдоглави Џокер!
Никола Јокић, још врућ од најбржег трипл-дабла у историји НБА лиге, стајао је мирно у ходнику испред свлачионица дворане у Милвокију и тврдоглаво одбијао да говори о једној од, индивидуално, најспектакуларнијих партија сезоне.

На свако питање новинара о томе како се догодио трипл-дабл за мање од 15 минута, како је дошло до учинка од 30 поена, 15 скокова и 17 асистенција, како ово, како оно, високи Сомборац одговарао је исто - да је то заслуга свих у тиму и да су му саиграчи помогли тако што су погађали из свих позиција, а да је, ето, он имао среће да додаје лопте баш онима који су погађали.

Прескромно, али коректно, Јокић је говорио о екипи не о себи све до тренутка када је упитан да издвоји једну ствар као најважнију из своје импресивне статистике.

Када је схватио да се неће извући са одговорима који се не односе на његову игру, пронашао је начин да одшкрине излазна врата.

"Недостајале су ми две изгубљене лопте за 'qуадрупле-доубле'", рекао је Јокић, који је на 17 асистенција забележио и осам изгубљених лопти, чиме је насмејао саговорнике, а себи омогућио да одговара на друга питања.

Била су везана за то да је у Милвокију остварио први трипл-дабл од доласка у НБА, а онда приказао и историјски ретку игру каква је виђена само два пута - учинак од 30 поена, 15 скокова и 17 асистенција имали су само Меџик Џонсон 1981. и Џејмс Харден 2016. године!



Јокић је избегао и да нагласи Милвоки као, за њега, посебно место, поштујући на тај начин ривале из Бакса, али је признао да му је увек драго да види српске заставе у публици.

"Сјајно је кад имаш своје навијаче, кад имаш некога са својом заставом, када неко прича на твом језику... можда је то нека екстра мотивација. Стварно је лепо када видиш да сви ти људи долазе да гледају тебе, мислим да сам се на неки начин одужио њима", рекао је Јокић, који је напоменуо да наших људи увек има на трибинама када се игра у Милвокију, Чикагу, Торонту и Њујорку.

Упитан за то како ће провести паузу због Ол-стар викенда у Лос Анђелесу на којем га неће бити, Јокић је рекао да и даље није одлучио.

"Породица жели да отпутујемо негде, тако да ћу ићи с њима, али не знам тачно где", рекао је скромни Сомборац, који је ове недеље напунио 23 године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар