ШОК! "Змајеви" без баража за Свјетско првенство!

Рукометна репрезентација Швајцарске играће у баражу за Свјетско првенство "Данска и Њемачка 2019", одлучила је Европска рукометна федерација (ЕХФ).

Остали спортови 16.02.2018 | 13:00
ШОК! "Змајеви" без баража за Свјетско првенство!
Рукометни суд ЕХФ-а донио је у петак одлуку да се утакмица посљедњег кола квалификација за Мундијал, играна 13. јануара 2018. године у Тузли између БиХ и Швајцарске (21:15), региструје службеним резултатом 10:0 у корист гостујуће екипе јер је за "змајеве" наступио Томислав Нуић, чије име се није налазило у службеном записнику меча, пренијела је агенција "Анадолија".

"Потписом записника с утакмице Рукометни савез БиХ одговоран је за пропуст и ради тога утакмица се региструје у корист Швајцарске, по основу уложене жалбе коју је уложио РС Швајарске", образложили су одлуку из ЕХФ-а.

Рукометни савез БиХ на данас објављену одлуку ЕХФ-у право жалбе има до 21. фебруара.

Утакмице баража за пласман на Свјетско првенство, које ће наредне године организовати Њемачка и Данска, биће одигране 8. и 14. јуна, а селекција Швајцарске ће се састати са Норвешком.

Предсједник Савеза: Жалићемо се!

Амир Захировић, предсједник Рукометног савеза БиХ (РС БиХ), најавио је жалбу на одлуку Рукометног суда Европске рукометне федерације (ЕХФ).

Захировић каже да у ЕХФ-у апсолутно нису усвојили аргументацију РС БиХ, након жалбе коју су уложили Швајцарци ради наступа Томислава Нуића, чије се име није нашло у службеном записнику утакмице посљедњег кола квалификација, игране у Тузли 13. јануара ове године, када је БиХ побиједила 21:15 и тада резултатски изборила пласман у доигравање.

"Понављам, наравно да ћемо се жалити, јер они нису наше аргументе узели у обзир. Делегат је признао грешку, истакао да је он крив, али очигледно да то нису узели у обзир или разматрали... Жалићемо се и надам се да ћемо, ипак, у другостепеном поступку имати разлога за задовољство, односно да ће данашња одлука постати ништавна", истакао је Захировић.

Гордан Музуровић, директор рукометне репрезентације БиХ, није имао конкретан коментар на одлуку Рукометног суда ЕХФ-а.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар