ŠOK! "Zmajevi" bez baraža za Svjetsko prvenstvo!

Rukometna reprezentacija Švajcarske igraće u baražu za Svjetsko prvenstvo "Danska i Njemačka 2019", odlučila je Evropska rukometna federacija (EHF).

Ostali sportovi 16.02.2018 | 13:00
ŠOK! "Zmajevi" bez baraža za Svjetsko prvenstvo!
Rukometni sud EHF-a donio je u petak odluku da se utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Mundijal, igrana 13. januara 2018. godine u Tuzli između BiH i Švajcarske (21:15), registruje službenim rezultatom 10:0 u korist gostujuće ekipe jer je za "zmajeve" nastupio Tomislav Nuić, čije ime se nije nalazilo u službenom zapisniku meča, prenijela je agencija "Anadolija".

"Potpisom zapisnika s utakmice Rukometni savez BiH odgovoran je za propust i radi toga utakmica se registruje u korist Švajcarske, po osnovu uložene žalbe koju je uložio RS Švajarske", obrazložili su odluku iz EHF-a.

Rukometni savez BiH na danas objavljenu odluku EHF-u pravo žalbe ima do 21. februara.

Utakmice baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će naredne godine organizovati Njemačka i Danska, biće odigrane 8. i 14. juna, a selekcija Švajcarske će se sastati sa Norveškom.

Predsjednik Saveza: Žalićemo se!

Amir Zahirović, predsjednik Rukometnog saveza BiH (RS BiH), najavio je žalbu na odluku Rukometnog suda Evropske rukometne federacije (EHF).

Zahirović kaže da u EHF-u apsolutno nisu usvojili argumentaciju RS BiH, nakon žalbe koju su uložili Švajcarci radi nastupa Tomislava Nuića, čije se ime nije našlo u službenom zapisniku utakmice posljednjeg kola kvalifikacija, igrane u Tuzli 13. januara ove godine, kada je BiH pobijedila 21:15 i tada rezultatski izborila plasman u doigravanje.

"Ponavljam, naravno da ćemo se žaliti, jer oni nisu naše argumente uzeli u obzir. Delegat je priznao grešku, istakao da je on kriv, ali očigledno da to nisu uzeli u obzir ili razmatrali... Žalićemo se i nadam se da ćemo, ipak, u drugostepenom postupku imati razloga za zadovoljstvo, odnosno da će današnja odluka postati ništavna", istakao je Zahirović.

Gordan Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH, nije imao konkretan komentar na odluku Rukometnog suda EHF-a.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar