ЗОИ: Пјонгчанг 2018. - преглед дана...

Сваки дан по злато за Холандију – наравно, у клизању! Есме Висер (22) освојила је нову златну медаљу за Холандију у брзом клизању, у дисциплини 5. 000 метара за жене. Игњатовићева на 26. месту, Хансдотер златна, Шифрин без медаље у слалому! Српска скијашица Невена Игњатовић заузела је 26. место у слалому на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу. Стевовић на 46. месту, Вукићевић без пласмана, Мајеру злато у супер-Г! Српски скијаш Марко Стевовић заузео је 46. место у супервелеслалому, док Марко Вукићевић није завршио трку. Блумен уз олимпијски рекорд до злата на 10. 000 метара! Канадски такмичар Тед Јан Блумен освојио је златну медаљу у брзом клизању на 10. 000 метара на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Остали спортови 16.02.2018 | 15:15
ЗОИ: Пјонгчанг 2018. - преглед дана...
Блумен је победио новим олимпијским рекордом од 12:39,77 минута.

Сребрну медаљу освојио је Холандјанин Јорит Бергсма са заостатком од 2,21 секунде за победником, док је Италијан Никола Тумолеро освојио бронзу са 14,55 секунди заостатка.

Стевовићу 46. место, Вукићевић без пласмана, Мајеру злато у супер-Г! Српски скијаш Марко Стевовић заузео је 46. место у супервелеслалому, док Марко Вукићевић није завршио трку.

Стевовић је заузео 46. место резултатом 1:31,70 минута и био је за 7,26 секунди спорији од шампиона Матијаса Мајера.

Мајер је победио резултатом 1:24,44 минута и прекинуо низ победа норвешких скијаша у тој дисциплини на Играма, који је почео 2002. године у Солт Лејк Ситију. 

Сребрну медаљу освојио је Швајцарац Беат Фојц са заостатком од 0,13 секунди. То је његова друга медаља у Пјонгчангу, пошто је јуче освојио сребро у спусту. 

Бранилац титуле Норвежанин Кјетил Јансруд освојио је бронзу са заостатком од 0,18 секунди за победником. То је његова пета олимпијска медаља у каријери, а друга у Пјонгчангу, након што је јуче освојио бронзу у спусту. 

Норвежанин Аксел Лунд Свиндал заузео је пето место, после јучерашњег тријумфа у спусту.

Игњатовићева на 26. месту, Хансдотер златна, Шифрин без медаље у слалому! Српска скијашица Невена Игњатовић заузела је 26. место у слалому на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Игњатовић је трку завршила на 26. месту резултатом 1:43,48 минута и кроз циљ је прошла са 4,85 секунди заостатка за победницом Шведјанком Фридом Хансдотер.

Другопласирана после прве серије, Хансдотер је освојила злато резултатом 1:38,63 минута.

Швајцаркиња Венди Холденер, која је била водећа после прве серије, освојила је сребро са 0,05 секунди заостатка, а бронзу је освојила Аустријанка Катарина Галхубер са 0,32 секунде заостатка за победницом. 

Бранилац титуле Американка Микаела Шифрин заузела је четврто место са 0,40 секунди заостатка.

Растић 68. од 117, "Супер Дарио" наставио доминацију! Српски нордијац Дамир Растић заузео је 68. позицију од 117 такмичара у трци на 15 километара слободно на ЗОИ.

Златну медаљу у Пјонгчангу освојио је Швајцарац Дарио Колоња и постао први крос-кантри скијаш који је освојио три олимпијске медаље.

"Супер Дарио" је био шампион и пре четири године у Сочију, као и пре осам у Ванкуверу.

Колоња је трку завршио са 33:49,3 минута, 18 секунди брже од Симена Хегстада Кругера, за прву медаљу Норвежана у овој дисциплини од 2002. године. 

Кругеу је ово друга медаља на ЗОИ, освојио је злато у скијатлону. Бронзано одличје освојио је Рус Денис Спитов.

Италијанки злато у сноуборд кросу! Италијанска такмичарка Микела Мојоли освојила је златну медаљу у сноуборд кросу на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Мојоли је на половини стазе претекла најтрофејнију сноубордерку Американку Линдси Џејкобелис, а затим и остале такмичарке и освојила злато. Американка је као четврта прошла кроз циљ.

Францускиња Џулија Переира де Соуса Мобило освојила је сребрну медаљу, а бранилац титуле Чехиња Ева Самкова освојила је бронзу.

Сваки дан по злато за Холандију – наравно, у клизању! Есме Висер (22) освојила је нову златну медаљу за Холандију у брзом клизању, у дисциплини 5.000 метара за жене.

Висер је била бржа 1,62 секунде од Чехиње Мартина Сабалкове, а бронзану медаљу освојила је Рускиња Наталија Вороњина.

Близу медаље била је још једна Холанђанка, Анук ван дер Вејден је била само 0,19с спорија од Рускиње.

Тако су Холанђани стигли до седмог злата у Пјонгчангу, а укупно 14. медаље. Олимпијцки из земље "лала" су освјили по једно злато сваког дана ЗОИ.

Више злата укупно има само Немачка.

Опет Белорускиња златна у акробатским летовима! Друге Зимске олимпијске игре у низу златну медаљу у акробатским летовима освојила је такмичарка из Белорусије.

Златну из Сочија Аљу Цупер наследила је Хана Хускова која је тријумфовала у Пјонгчангу са 96,14 поена.

Иза себе је оставила две Кинескиње – Ћин Жанг и Фању Конг, док је Цуперова овај пут била четврта.

Разочарала је фавориткиња из Кине Сју Менгтао, која није успела да се избори ни за финалну серију у Пјонгчангу.

Кина, иначе, има седам медаља откако је уведена ова дисциплина 1994. године, али ниједно злато.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар