ZOI: Pjongčang 2018. - pregled dana...

Svaki dan po zlato za Holandiju – naravno, u klizanju! Esme Viser (22) osvojila je novu zlatnu medalju za Holandiju u brzom klizanju, u disciplini 5. 000 metara za žene. Ignjatovićeva na 26. mestu, Hansdoter zlatna, Šifrin bez medalje u slalomu! Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 26. mesto u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Stevović na 46. mestu, Vukićević bez plasmana, Majeru zlato u super-G! Srpski skijaš Marko Stevović zauzeo je 46. mesto u superveleslalomu, dok Marko Vukićević nije završio trku. Blumen uz olimpijski rekord do zlata na 10. 000 metara! Kanadski takmičar Ted Jan Blumen osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 10. 000 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ostali sportovi 16.02.2018 | 15:15
ZOI: Pjongčang 2018. - pregled dana...
Blumen je pobedio novim olimpijskim rekordom od 12:39,77 minuta.

Srebrnu medalju osvojio je Holandjanin Jorit Bergsma sa zaostatkom od 2,21 sekunde za pobednikom, dok je Italijan Nikola Tumolero osvojio bronzu sa 14,55 sekundi zaostatka.

Stevoviću 46. mesto, Vukićević bez plasmana, Majeru zlato u super-G! Srpski skijaš Marko Stevović zauzeo je 46. mesto u superveleslalomu, dok Marko Vukićević nije završio trku.

Stevović je zauzeo 46. mesto rezultatom 1:31,70 minuta i bio je za 7,26 sekundi sporiji od šampiona Matijasa Majera.

Majer je pobedio rezultatom 1:24,44 minuta i prekinuo niz pobeda norveških skijaša u toj disciplini na Igrama, koji je počeo 2002. godine u Solt Lejk Sitiju. 

Srebrnu medalju osvojio je Švajcarac Beat Fojc sa zaostatkom od 0,13 sekundi. To je njegova druga medalja u Pjongčangu, pošto je juče osvojio srebro u spustu. 

Branilac titule Norvežanin Kjetil Jansrud osvojio je bronzu sa zaostatkom od 0,18 sekundi za pobednikom. To je njegova peta olimpijska medalja u karijeri, a druga u Pjongčangu, nakon što je juče osvojio bronzu u spustu. 

Norvežanin Aksel Lund Svindal zauzeo je peto mesto, posle jučerašnjeg trijumfa u spustu.

Ignjatovićeva na 26. mestu, Hansdoter zlatna, Šifrin bez medalje u slalomu! Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 26. mesto u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ignjatović je trku završila na 26. mestu rezultatom 1:43,48 minuta i kroz cilj je prošla sa 4,85 sekundi zaostatka za pobednicom Švedjankom Fridom Hansdoter.

Drugoplasirana posle prve serije, Hansdoter je osvojila zlato rezultatom 1:38,63 minuta.

Švajcarkinja Vendi Holdener, koja je bila vodeća posle prve serije, osvojila je srebro sa 0,05 sekundi zaostatka, a bronzu je osvojila Austrijanka Katarina Galhuber sa 0,32 sekunde zaostatka za pobednicom. 

Branilac titule Amerikanka Mikaela Šifrin zauzela je četvrto mesto sa 0,40 sekundi zaostatka.

Rastić 68. od 117, "Super Dario" nastavio dominaciju! Srpski nordijac Damir Rastić zauzeo je 68. poziciju od 117 takmičara u trci na 15 kilometara slobodno na ZOI.

Zlatnu medalju u Pjongčangu osvojio je Švajcarac Dario Kolonja i postao prvi kros-kantri skijaš koji je osvojio tri olimpijske medalje.

"Super Dario" je bio šampion i pre četiri godine u Sočiju, kao i pre osam u Vankuveru.

Kolonja je trku završio sa 33:49,3 minuta, 18 sekundi brže od Simena Hegstada Krugera, za prvu medalju Norvežana u ovoj disciplini od 2002. godine. 

Krugeu je ovo druga medalja na ZOI, osvojio je zlato u skijatlonu. Bronzano odličje osvojio je Rus Denis Spitov.

Italijanki zlato u snoubord krosu! Italijanska takmičarka Mikela Mojoli osvojila je zlatnu medalju u snoubord krosu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Mojoli je na polovini staze pretekla najtrofejniju snouborderku Amerikanku Lindsi Džejkobelis, a zatim i ostale takmičarke i osvojila zlato. Amerikanka je kao četvrta prošla kroz cilj.

Francuskinja Džulija Pereira de Sousa Mobilo osvojila je srebrnu medalju, a branilac titule Čehinja Eva Samkova osvojila je bronzu.

Svaki dan po zlato za Holandiju – naravno, u klizanju! Esme Viser (22) osvojila je novu zlatnu medalju za Holandiju u brzom klizanju, u disciplini 5.000 metara za žene.

Viser je bila brža 1,62 sekunde od Čehinje Martina Sabalkove, a bronzanu medalju osvojila je Ruskinja Natalija Voronjina.

Blizu medalje bila je još jedna Holanđanka, Anuk van der Vejden je bila samo 0,19s sporija od Ruskinje.

Tako su Holanđani stigli do sedmog zlata u Pjongčangu, a ukupno 14. medalje. Olimpijcki iz zemlje "lala" su osvjili po jedno zlato svakog dana ZOI.

Više zlata ukupno ima samo Nemačka.

Opet Beloruskinja zlatna u akrobatskim letovima! Druge Zimske olimpijske igre u nizu zlatnu medalju u akrobatskim letovima osvojila je takmičarka iz Belorusije.

Zlatnu iz Sočija Alju Cuper nasledila je Hana Huskova koja je trijumfovala u Pjongčangu sa 96,14 poena.

Iza sebe je ostavila dve Kineskinje – Ćin Žang i Fanju Kong, dok je Cuperova ovaj put bila četvrta.

Razočarala je favoritkinja iz Kine Sju Mengtao, koja nije uspela da se izbori ni za finalnu seriju u Pjongčangu.

Kina, inače, ima sedam medalja otkako je uvedena ova disciplina 1994. godine, ali nijedno zlato.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar