Маратонски пут до сина на ЗИО 2018

Брачни пар из Швајцарске Гвидо Хувилер и Рита Ретиман у посљедњих годину дана прешли су бициклом око 17. 000 километара кроз разне државе, а у уторак су стигли на Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу како би уживо пратили наступе сина, фристајл скијаша Мише Гасера.

Свијет 16.02.2018 | 10:38
Маратонски пут до сина на ЗИО 2018
Отац и маћеха 27-годишњег швајцарског скијаша кренули су на невјероватно путовање из свог дома у Олтену 70 км западно од Цириха како би прешли земљину куглу пролазећи преко територија 20 држава.

"Немам ријечи, били смо заиста дирнути. Стигли смо овде, а мој син нас је сачекао. Најважније је да Миша живи свој сан и ја сам само желио да будем поред њега у тако важном моменту", рекао је Гвидо Хувилер и нагласио да његов насљедник сања о наступу на Зимским олимпијским играма још од раног детињства.



Хувилеру и његовој супрузи ипак није све текло по плану до Јужне Кореје, а најтеже је било проћи централну Азију и планински вијенац Памира на висини од преко 4.000 метара надморске висине.

Није лако било ући и у Кину, јер је Гвиду Хувилеру одбијен пријем визе и то због бизарног разлога - његове дуге браде. Швајцарац је одбио да је скрати па је морао дужим путем до Пјонгчанга у Јужној Кореји.

На крају се ипак све добро завршило јер је швајцарски брачни пар дошао на жељено одредиште. Али они ту неће стати, јер су већ најавили да планирају наставак авантуре, прво из Јапана, а затим из Кине, Монголије и Русије, чије визе намјеравају да прибаве. Све назад до Швајцарске.

"Ми смо луди", закључио је уз смијех Гвидо Хувилер, човјек који је превалио пола свијета бициклом да би видио сина на ЗОИ.

(спортклуб)

Коментари / 0

Оставите коментар