Maratonski put do sina na ZIO 2018

Bračni par iz Švajcarske Gvido Huviler i Rita Retiman u posljednjih godinu dana prešli su biciklom oko 17. 000 kilometara kroz razne države, a u utorak su stigli na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu kako bi uživo pratili nastupe sina, fristajl skijaša Miše Gasera.

Svijet 16.02.2018 | 10:38
Maratonski put do sina na ZIO 2018
Otac i maćeha 27-godišnjeg švajcarskog skijaša krenuli su na nevjerovatno putovanje iz svog doma u Oltenu 70 km zapadno od Ciriha kako bi prešli zemljinu kuglu prolazeći preko teritorija 20 država.

"Nemam riječi, bili smo zaista dirnuti. Stigli smo ovde, a moj sin nas je sačekao. Najvažnije je da Miša živi svoj san i ja sam samo želio da budem pored njega u tako važnom momentu", rekao je Gvido Huviler i naglasio da njegov nasljednik sanja o nastupu na Zimskim olimpijskim igrama još od ranog detinjstva.Huvileru i njegovoj supruzi ipak nije sve teklo po planu do Južne Koreje, a najteže je bilo proći centralnu Aziju i planinski vijenac Pamira na visini od preko 4.000 metara nadmorske visine.

Nije lako bilo ući i u Kinu, jer je Gvidu Huvileru odbijen prijem vize i to zbog bizarnog razloga - njegove duge brade. Švajcarac je odbio da je skrati pa je morao dužim putem do Pjongčanga u Južnoj Koreji.

Na kraju se ipak sve dobro završilo jer je švajcarski bračni par došao na željeno odredište. Ali oni tu neće stati, jer su već najavili da planiraju nastavak avanture, prvo iz Japana, a zatim iz Kine, Mongolije i Rusije, čije vize namjeravaju da pribave. Sve nazad do Švajcarske.

"Mi smo ludi", zaključio je uz smijeh Gvido Huviler, čovjek koji je prevalio pola svijeta biciklom da bi vidio sina na ZOI.

(sportklub)

Komentari / 0

Ostavite komentar