Најгори сценарио: Црвени Митровићу, Остојић повређен, ко ће сад на штопера?

Ђукић пред великом дилемом.

Фудбал 16.02.2018 | 13:15
Најгори сценарио: Црвени Митровићу, Остојић повређен, ко ће сад на штопера?
Играо се 85. минуту, Милан Митровић је ударио Михала Крменчика, судија Анастасиос Сидиропулос се моментално ухватио за џеп и 29-годишњем дефанзивцу показао други жути картон. Најгори могући сценарио за Партизановог шефа струке Мирослава Ђукића. Митровић неће моћи да игра на реваншу са Викторијом у Плзењу. А и Бојан Остојић, трећи штопер у Ђукићевој ротацији, под великим је знаком питања због повреде задње ложе задобијене још током припрема на Кипру.

Ако се Остојић опорави на време наравно да ће он заузети место уз Немању Р. Милетића. Али шта ако не буде успео? Још три су опције пред Ђукићем, али ниједна није идеално, већ изнуђено решење.

Прво: Светозар Марковић, талентовани штопер који је вечерас ушао у игру по искључењу Митровића. Био је то деби у првом тиму за момка који још није прославио пунолетство. Али био би велики ризик толику одговорност свалити на леђа 17-годишњег јуноше.

Друга опција је десни бек Немања Г. Милетић, који је на Кипру пробан и као централни бек. Сасвим је то пристојно изгледало, али ипак то није била такмичарска утакмица и нису црно-бели на припремама имали ривале Викторијиног квалитета. Али, опција јесте.

Трећа и последња, ако не рачунамо Остојићев опоравак, јесте да се Марко Јевтовић врати у последњу линију. Не би му било први пут, мада је јасно да му то није природна позиција. Притом, предуслов да се то деси је да се Саша Здјелар опорави и заузме своје место у тиму на позицији задњег везног. У супротном, уз Данила Пантића ће просто морати да игра Јевтовић, а назад ће неко други морати да крпи.

Наравно, увек постоји могућност да Ђукић изненади неким алхемичарским решењем. Мада се она углавном не форсирају у овако важним утакмицама.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар