Najgori scenario: Crveni Mitroviću, Ostojić povređen, ko će sad na štopera?

Đukić pred velikom dilemom.

Fudbal 16.02.2018 | 13:15
Najgori scenario: Crveni Mitroviću, Ostojić povređen, ko će sad na štopera?
Igrao se 85. minutu, Milan Mitrović je udario Mihala Krmenčika, sudija Anastasios Sidiropulos se momentalno uhvatio za džep i 29-godišnjem defanzivcu pokazao drugi žuti karton. Najgori mogući scenario za Partizanovog šefa struke Miroslava Đukića. Mitrović neće moći da igra na revanšu sa Viktorijom u Plzenju. A i Bojan Ostojić, treći štoper u Đukićevoj rotaciji, pod velikim je znakom pitanja zbog povrede zadnje lože zadobijene još tokom priprema na Kipru.

Ako se Ostojić oporavi na vreme naravno da će on zauzeti mesto uz Nemanju R. Miletića. Ali šta ako ne bude uspeo? Još tri su opcije pred Đukićem, ali nijedna nije idealno, već iznuđeno rešenje.

Prvo: Svetozar Marković, talentovani štoper koji je večeras ušao u igru po isključenju Mitrovića. Bio je to debi u prvom timu za momka koji još nije proslavio punoletstvo. Ali bio bi veliki rizik toliku odgovornost svaliti na leđa 17-godišnjeg junoše.

Druga opcija je desni bek Nemanja G. Miletić, koji je na Kipru proban i kao centralni bek. Sasvim je to pristojno izgledalo, ali ipak to nije bila takmičarska utakmica i nisu crno-beli na pripremama imali rivale Viktorijinog kvaliteta. Ali, opcija jeste.

Treća i poslednja, ako ne računamo Ostojićev oporavak, jeste da se Marko Jevtović vrati u poslednju liniju. Ne bi mu bilo prvi put, mada je jasno da mu to nije prirodna pozicija. Pritom, preduslov da se to desi je da se Saša Zdjelar oporavi i zauzme svoje mesto u timu na poziciji zadnjeg veznog. U suprotnom, uz Danila Pantića će prosto morati da igra Jevtović, a nazad će neko drugi morati da krpi.

Naravno, uvek postoji mogućnost da Đukić iznenadi nekim alhemičarskim rešenjem. Mada se ona uglavnom ne forsiraju u ovako važnim utakmicama.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar