ЛЕ: Партизан - Плзењ 1:1, шта кажу играчи?

Митровић: Два лагана старта. . .  Оба картона су била престрога по мишљењу Партизановог штопера. Пантић: Резултат није неповољан, они немају шта да чувају! Данило Пантић, везиста Партизана, верује да његов тим може да постигне гол у Плзењу и пласира се у осмину финала Лиге Европе.  Мисли фудбалера Партизана увелико усмерене ка реваншу у Чешкој. . .

Фудбал 16.02.2018 | 11:15
ЛЕ: Партизан - Плзењ 1:1, шта кажу играчи?
Фудбалери Партизана одиграли су нерешено 1:1 у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе са Викторијом из Плзења.

На питање новинара да је и поред добре игре резултат неповољан, он је имао занимљив одговор.

„Не бих се сагласио да је неповољан. Ово је резултат који нам игра. Добро, примили смо гол, али није немогуће да и ми постигнемо погодак у гостима. Мислим да ће један наш гол у гостима значити много и њима неће бити лако да чувају своју мрежу. Можемо да жалимо због примљеног гола, али не и реванша, 90 минута је пред нама и све је могуће“, рекао је Пантић. 

Млади играч је потом објаснио шта се догодило након Тавамбиног гола. 

„После вођства смо се несвесно повукли. То су они искористили, почели да доминирају и убрзо након тога смо примили гол“. 

У 83. минуту Гржезник је изједначио након очигледног офсајда. 

„Нисмо се изненадили, очекивали смо противника који игра са много дугих лопти. На тај начин смо и примили гол. Физички су одлична екипа, много је тешко бити на том нивоу свих 90 минута, скакати са оноликим људима... Не бих кривио никог, нормалне су грешке у фудбалу“. 

Упркос ремију, шампион Србије има прилику да за седам дана направи историјски резултат. 

„Биће иста утакмица у Плзењу. Они немају шта да чувају јер им наш један гол мења све. Биће отворен дуел са доста шанси“, закључио је Пантић додавши да је атмосфера у тиму одлична.

Његов саиграч Марко Јанковић рекао је да су у првом делу меча, при резултату 0:0, пропуштене шансе које су морале да буду реализоване.

О изједначујућем голу је говорио искрено...

"Не знам како ово да објасним, да ли је пад концентрације, али нашим екипама се овакви голови често дешавају". 

Црногорски офанзивац сматра да је Партизан технички боља екипа и да су шансе за пласман на странци српског првака.

"Идемо у Чешку да дамо гол, имамо седам дана да се спремимо. За седам дана ћемо и ми и они бити на вишем нивоу. Волео бих да по броју шанси буде иста ситуација, али ми да искористимо више", додао је он.

Митровић: Два лагана старта... Оба картона су била престрога по мишљењу Партизановог штопера.

Мирослав Ђукић и Зоран Тошић су сагласни: Милан Митровић није заслужио црвени картон судије Анастасиоса Сидиропулоса. А шта кажем главни актер несрећне приче у финишу судара Партизана и Викторије Плзењ?

“Оба моја картона су престрога. Била су то два лагана старта. Притом је њихов гол из офсајда, али шта је ту је“, снужен је Партизанов штопер.

Посебно због тога што неће моћи да помогне саиграчима на реваншу у Чешкој. На страну и картон, вечерас је био веома добар.

“Одиграли смо добро, створили много шанси, које смо морали да искористимо. Само је прво полувреме заврсено овде, идемо тамо да одиграмо још боље, да дамо гол више и победимо. Исту утакмицу очекујем тамо, морамо да будемо стрпљиви, али мислим да имамо добре шансе да прођемо даље. Жао ми је што нећу моћи да помогнем“.

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар