LE: Partizan - Plzenj 1:1, šta kažu igrači?

Mitrović: Dva lagana starta. . .  Oba kartona su bila prestroga po mišljenju Partizanovog štopera. Pantić: Rezultat nije nepovoljan, oni nemaju šta da čuvaju! Danilo Pantić, vezista Partizana, veruje da njegov tim može da postigne gol u Plzenju i plasira se u osminu finala Lige Evrope.  Misli fudbalera Partizana uveliko usmerene ka revanšu u Češkoj. . .

Fudbal 16.02.2018 | 11:15
LE: Partizan - Plzenj 1:1, šta kažu igrači?
Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope sa Viktorijom iz Plzenja.

Na pitanje novinara da je i pored dobre igre rezultat nepovoljan, on je imao zanimljiv odgovor.

„Ne bih se saglasio da je nepovoljan. Ovo je rezultat koji nam igra. Dobro, primili smo gol, ali nije nemoguće da i mi postignemo pogodak u gostima. Mislim da će jedan naš gol u gostima značiti mnogo i njima neće biti lako da čuvaju svoju mrežu. Možemo da žalimo zbog primljenog gola, ali ne i revanša, 90 minuta je pred nama i sve je moguće“, rekao je Pantić. 

Mladi igrač je potom objasnio šta se dogodilo nakon Tavambinog gola. 

„Posle vođstva smo se nesvesno povukli. To su oni iskoristili, počeli da dominiraju i ubrzo nakon toga smo primili gol“. 

U 83. minutu Gržeznik je izjednačio nakon očiglednog ofsajda. 

„Nismo se iznenadili, očekivali smo protivnika koji igra sa mnogo dugih lopti. Na taj način smo i primili gol. Fizički su odlična ekipa, mnogo je teško biti na tom nivou svih 90 minuta, skakati sa onolikim ljudima... Ne bih krivio nikog, normalne su greške u fudbalu“. 

Uprkos remiju, šampion Srbije ima priliku da za sedam dana napravi istorijski rezultat. 

„Biće ista utakmica u Plzenju. Oni nemaju šta da čuvaju jer im naš jedan gol menja sve. Biće otvoren duel sa dosta šansi“, zaključio je Pantić dodavši da je atmosfera u timu odlična.

Njegov saigrač Marko Janković rekao je da su u prvom delu meča, pri rezultatu 0:0, propuštene šanse koje su morale da budu realizovane.

O izjednačujućem golu je govorio iskreno...

"Ne znam kako ovo da objasnim, da li je pad koncentracije, ali našim ekipama se ovakvi golovi često dešavaju". 

Crnogorski ofanzivac smatra da je Partizan tehnički bolja ekipa i da su šanse za plasman na stranci srpskog prvaka.

"Idemo u Češku da damo gol, imamo sedam dana da se spremimo. Za sedam dana ćemo i mi i oni biti na višem nivou. Voleo bih da po broju šansi bude ista situacija, ali mi da iskoristimo više", dodao je on.

Mitrović: Dva lagana starta... Oba kartona su bila prestroga po mišljenju Partizanovog štopera.

Miroslav Đukić i Zoran Tošić su saglasni: Milan Mitrović nije zaslužio crveni karton sudije Anastasiosa Sidiropulosa. A šta kažem glavni akter nesrećne priče u finišu sudara Partizana i Viktorije Plzenj?

“Oba moja kartona su prestroga. Bila su to dva lagana starta. Pritom je njihov gol iz ofsajda, ali šta je tu je“, snužen je Partizanov štoper.

Posebno zbog toga što neće moći da pomogne saigračima na revanšu u Češkoj. Na stranu i karton, večeras je bio veoma dobar.

“Odigrali smo dobro, stvorili mnogo šansi, koje smo morali da iskoristimo. Samo je prvo poluvreme zavrseno ovde, idemo tamo da odigramo još bolje, da damo gol više i pobedimo. Istu utakmicu očekujem tamo, moramo da budemo strpljivi, ali mislim da imamo dobre šanse da prođemo dalje. Žao mi je što neću moći da pomognem“.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar