КРК - Драма у Нишу: Звезда тек из продужетка у полуфинале!

Звезда избегла сензацију, Борац пао тек у продужетку! Црвена звезда тешком муком избегла је сензацију и пораз од чачанског Борца у четвртини финала Триглав осигурање Купу Радивоја Кораћа у Нишу – 85:79! Црвено-бели се извукли из тешке позиције, па кроз додатних пет минута изборили пласман против борбених Чачана! Умало сензација! Звезда се коцкала с испадањем из Купа, Борац промашио два пенала за победу! Невероватно четвртфинале у Чаиру, за памћење!

Кошарка 15.02.2018 | 22:05
КРК - Драма у Нишу: Звезда тек из продужетка у полуфинале!
Члан Друге АБА лиге имао је прилику да приреди прворазредну сензацију у нишком Чаиру, мучио је српског и регионалног шампиона током већег дела меча, али је Предраг Прља промашио оба слободна бацања на седам секунди до краја регуларног тока (71:71).

Црвено-бели су то сурово казнили у додатних пет минута и преко Милка Бјелице, Тејлора Рочестија и Џејмса Фелдина ипак задржали шансу да одбране трофеј освојен прошле године на истом месту

На отварању завршног турнира, први је до полуфинала стигао ФМП из Железника декласиравши Металац из Ваљева 101:68, па ће се за велико финале борити управо са Звездом.

У петак су на програму преостала два четвртфинална пара, а састају се Мега Бемакс – Динамик, односно Партизан – Златибор.

Борац је оставио на паркету све што је имао, а Звезда се спасила из веома, веома тешке ситуације и остала у Нишу!

ЗВЕЗДА - БОРАЦ 85:79 (15:14, 21:16, 12:16, 23:25, 14:8)

Чачани су прибили фаворита уз зид, збунили га комбинованом одбраном "четири плус један" и навели га на чак 29 промашених шутева за три (7/36)! Док се ближио крај, играчи Ратка Бојића су егал меч водили у свом смеру и на челу са репрезентативним плејмејкером Илијом Ђоковићем повели и осам поена предности - три минута пре краја (60:68)

Ипак, нервозни црвено-бели су иако избачени из ритма најпре користили проблеме ривала са прекршајима, а потом су важним тројкама Тејлора Рочестија и Немање Дангубића изборили продужетак.

Борац је кроз финиш четврте четвртине водио константно, тражио шут за победу и чинило се да ће то бити тројка Немање Тодоровића у последњем минуту (за 67:71). Међутим, Дангубић је одговорио брзим хицем за три, Тодоровић је наредни шут промашио, а Дангубић је важним офанзивним скоком и изнуђеним прекршајем изједначио са пенала (71:71)

Чачани су имали десет секунди за завршни напад, Давидовац је фаулирао Предрага Прљу, а високи играч Чачана није искористио ниједан шут. Рочести је прихватио лопту, покушао да погоди из гужве и меч је отишао у продужетак.

У додатних пет минута било је мање драме. Ђоковић је наставио да игра сјајно у рекету Звезде, али су црвено-бели важним поенима Милка Бјелице и тројком Џејмса Фелдина ипак преузели контролу и уз много труда изборили пласман у полуфинале, у којем ће у суботу играти против ФМП-а.

Нишко четвртфинале памтиће оба тима. Борац неће заборавити огромну шансу за сензацију, као и велики отпор фавориту и наступ у којем је показао зашто је лидер Друге АБА лиге. Звезда ће памтити свој лошу игру, нервозу и лекцију да је опрезне речи из најаве утакмице потребно пренети и на паркет.

Ау, какво четвртфинале Купа! Црвена звезда је била на милиметар од испадања! Борац из Чачка је одиграо дуел какав само пожелети може, водио  је с четири поена у последњем минуту, али му ни то није било довољно да дође до велике победе. Имао је Борац и осам поена предности у последњих пет минута утакмице, деловало је да ће доћи до праве сензације на крилима Илије Ђоковића, али се Звезда волшебно извукла и показала величину славивши у продужетку - 85:79.

Прво је тројку погодио Тејлор Рочести на минут и по до краја за резултат 65:68 и била је то најава повратка Звезде међу живе. Ипак, Тодоровић је дао тројку на уласку у последњи минут и Борац је повео  четири поена разлике, а онда је Дангубић вратио истом мером. Потом је ухватио лопту на 10 секунди до краја и отишао на слободна бацања и дао једно за 71:71.

Прља је на седам секунди пре краја промашио оба слободна бацања, а онда ни Рочести није погодио на другој страни. Тако се отишло у продужетак.

Звезда је у додатних пет минута била стабилнија и психолошки јача и успела је да се пласира у полуфинале Купа Радивоја Кораћа. Можда је и најважнија била тројка Фелдина при резултату 85:83. Потом  су погађали и Лесор иРочести, а Фелдин је двојком ставио тачку.

Какав меч!

У прилично добро попуњеној дворани Чаир претежно наклоњеној Звезди Огњен Добрић је добро почео шутерски меч ис а тројком и двојком држао црвено-беле  у предности. Да је Дангубића кренуо боље шут на почетку, одмах би Звезда побегла на 10 разлике. Мариновић је погодио са друге стране и успео је да врати Борац у егал. Црвено-бели су после 10 минута имала поен предности после коша с једне ногеЏејмса Фелдина (15:14).

Звезда је на овоммечу играла без Пера Антића (опоравља се од повреде) и Стефана Јанковића(температура), а шансу да заигра добио је Марко Кешељ.

Успели су Чачани да издрже налете Звездеи добрим шутем за три поена да се држе у утакмици па чак ида поведу на половини друге деонице на радост тренера Рашка Бојића, баш када је Кешељ погодио тројку и крунисао неке добре одбране од пре тог потеза.

Ипак, иако Звезда није бриљирала у игри о чему сведоче и многобојни повици Душана Алимпијевића са клупе, црвено-бели су на сув квалитет успели да се изборе за предност од шест поена на полувремену (36:30).

Сигурно је Алимпијевић спремио разговор са својим играчима иако су били у предности. Видело се да није задовољан, као ни Антић који је у цивилу пратио дуел иза клупе.

Пробао је Бојић са зонском одбраном да изненади Звезду на почетку треће деонице, али је то разбио Рочести тројком јер је остао сам, а то не прашта.

Балабан је висином правио проблем Лесору у рекету па је имао неке лаке поене. Слабо је Француз реаговао у тим моментима када је Борац дошао до изједначеног резултата (39:39).

Све до последњег секунда регуларног дела и последњег минута продужетка се није знао исход, али је на крају Звезда изашла као победник.

Тим Душана Алимпијевића ће у полуфиналу у суботу играти против ФМП-а. А деловало је да је на милиметар од испадања...

Аплауз за обе екипе за оно што су показале вечерас!

Куп Кораћа наставља се у петак, четвртфиналним утакмицама Мега - Динамик од 17 часова и  Партизан - Златибор од 19.30.

ЗВЕЗДА: Дангубић 12 (2/10 за три), Добрић 5, Рочести 15 (6 ас), Лесор 11 (10 ск), Бјелица 11, Кешељ 3, Давидовац 3, Лазић, Фелдин 15, Омић 10, Енис, Јовановић.

БОРАЦ: Поповић 2 (8 ск), Ђоковић 18 (3/8 за три), Балабан 8, Стојадиновић 6, Мариновић 5 (1/7 за три), Пешаковић 12, Прља 2, Димић 14 (6 ск), Гавриловић, Тодоровић 7 (1/7 за три), Чарапић 5, Ћаловић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар