KRK - Drama u Nišu: Zvezda tek iz produžetka u polufinale!

Zvezda izbegla senzaciju, Borac pao tek u produžetku! Crvena zvezda teškom mukom izbegla je senzaciju i poraz od čačanskog Borca u četvrtini finala Triglav osiguranje Kupu Radivoja Koraća u Nišu – 85:79! Crveno-beli se izvukli iz teške pozicije, pa kroz dodatnih pet minuta izborili plasman protiv borbenih Čačana! Umalo senzacija! Zvezda se kockala s ispadanjem iz Kupa, Borac promašio dva penala za pobedu! Neverovatno četvrtfinale u Čairu, za pamćenje!

Košarka 15.02.2018 | 22:05
KRK - Drama u Nišu: Zvezda tek iz produžetka u polufinale!
Član Druge ABA lige imao je priliku da priredi prvorazrednu senzaciju u niškom Čairu, mučio je srpskog i regionalnog šampiona tokom većeg dela meča, ali je Predrag Prlja promašio oba slobodna bacanja na sedam sekundi do kraja regularnog toka (71:71).

Crveno-beli su to surovo kaznili u dodatnih pet minuta i preko Milka Bjelice, Tejlora Ročestija i Džejmsa Feldina ipak zadržali šansu da odbrane trofej osvojen prošle godine na istom mestu

Na otvaranju završnog turnira, prvi je do polufinala stigao FMP iz Železnika deklasiravši Metalac iz Valjeva 101:68, pa će se za veliko finale boriti upravo sa Zvezdom.

U petak su na programu preostala dva četvrtfinalna para, a sastaju se Mega Bemaks – Dinamik, odnosno Partizan – Zlatibor.

Borac je ostavio na parketu sve što je imao, a Zvezda se spasila iz veoma, veoma teške situacije i ostala u Nišu!

ZVEZDA - BORAC 85:79 (15:14, 21:16, 12:16, 23:25, 14:8)

Čačani su pribili favorita uz zid, zbunili ga kombinovanom odbranom "četiri plus jedan" i naveli ga na čak 29 promašenih šuteva za tri (7/36)! Dok se bližio kraj, igrači Ratka Bojića su egal meč vodili u svom smeru i na čelu sa reprezentativnim plejmejkerom Ilijom Đokovićem poveli i osam poena prednosti - tri minuta pre kraja (60:68)

Ipak, nervozni crveno-beli su iako izbačeni iz ritma najpre koristili probleme rivala sa prekršajima, a potom su važnim trojkama Tejlora Ročestija i Nemanje Dangubića izborili produžetak.

Borac je kroz finiš četvrte četvrtine vodio konstantno, tražio šut za pobedu i činilo se da će to biti trojka Nemanje Todorovića u poslednjem minutu (za 67:71). Međutim, Dangubić je odgovorio brzim hicem za tri, Todorović je naredni šut promašio, a Dangubić je važnim ofanzivnim skokom i iznuđenim prekršajem izjednačio sa penala (71:71)

Čačani su imali deset sekundi za završni napad, Davidovac je faulirao Predraga Prlju, a visoki igrač Čačana nije iskoristio nijedan šut. Ročesti je prihvatio loptu, pokušao da pogodi iz gužve i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta bilo je manje drame. Đoković je nastavio da igra sjajno u reketu Zvezde, ali su crveno-beli važnim poenima Milka Bjelice i trojkom Džejmsa Feldina ipak preuzeli kontrolu i uz mnogo truda izborili plasman u polufinale, u kojem će u subotu igrati protiv FMP-a.

Niško četvrtfinale pamtiće oba tima. Borac neće zaboraviti ogromnu šansu za senzaciju, kao i veliki otpor favoritu i nastup u kojem je pokazao zašto je lider Druge ABA lige. Zvezda će pamtiti svoj lošu igru, nervozu i lekciju da je oprezne reči iz najave utakmice potrebno preneti i na parket.

Au, kakvo četvrtfinale Kupa! Crvena zvezda je bila na milimetar od ispadanja! Borac iz Čačka je odigrao duel kakav samo poželeti može, vodio  je s četiri poena u poslednjem minutu, ali mu ni to nije bilo dovoljno da dođe do velike pobede. Imao je Borac i osam poena prednosti u poslednjih pet minuta utakmice, delovalo je da će doći do prave senzacije na krilima Ilije Đokovića, ali se Zvezda volšebno izvukla i pokazala veličinu slavivši u produžetku - 85:79.

Prvo je trojku pogodio Tejlor Ročesti na minut i po do kraja za rezultat 65:68 i bila je to najava povratka Zvezde među žive. Ipak, Todorović je dao trojku na ulasku u poslednji minut i Borac je poveo  četiri poena razlike, a onda je Dangubić vratio istom merom. Potom je uhvatio loptu na 10 sekundi do kraja i otišao na slobodna bacanja i dao jedno za 71:71.

Prlja je na sedam sekundi pre kraja promašio oba slobodna bacanja, a onda ni Ročesti nije pogodio na drugoj strani. Tako se otišlo u produžetak.

Zvezda je u dodatnih pet minuta bila stabilnija i psihološki jača i uspela je da se plasira u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Možda je i najvažnija bila trojka Feldina pri rezultatu 85:83. Potom  su pogađali i Lesor iRočesti, a Feldin je dvojkom stavio tačku.

Kakav meč!

U prilično dobro popunjenoj dvorani Čair pretežno naklonjenoj Zvezdi Ognjen Dobrić je dobro počeo šuterski meč is a trojkom i dvojkom držao crveno-bele  u prednosti. Da je Dangubića krenuo bolje šut na početku, odmah bi Zvezda pobegla na 10 razlike. Marinović je pogodio sa druge strane i uspeo je da vrati Borac u egal. Crveno-beli su posle 10 minuta imala poen prednosti posle koša s jedne nogeDžejmsa Feldina (15:14).

Zvezda je na ovommeču igrala bez Pera Antića (oporavlja se od povrede) i Stefana Jankovića(temperatura), a šansu da zaigra dobio je Marko Kešelj.

Uspeli su Čačani da izdrže nalete Zvezdei dobrim šutem za tri poena da se drže u utakmici pa čak ida povedu na polovini druge deonice na radost trenera Raška Bojića, baš kada je Kešelj pogodio trojku i krunisao neke dobre odbrane od pre tog poteza.

Ipak, iako Zvezda nije briljirala u igri o čemu svedoče i mnogobojni povici Dušana Alimpijevića sa klupe, crveno-beli su na suv kvalitet uspeli da se izbore za prednost od šest poena na poluvremenu (36:30).

Sigurno je Alimpijević spremio razgovor sa svojim igračima iako su bili u prednosti. Videlo se da nije zadovoljan, kao ni Antić koji je u civilu pratio duel iza klupe.

Probao je Bojić sa zonskom odbranom da iznenadi Zvezdu na početku treće deonice, ali je to razbio Ročesti trojkom jer je ostao sam, a to ne prašta.

Balaban je visinom pravio problem Lesoru u reketu pa je imao neke lake poene. Slabo je Francuz reagovao u tim momentima kada je Borac došao do izjednačenog rezultata (39:39).

Sve do poslednjeg sekunda regularnog dela i poslednjeg minuta produžetka se nije znao ishod, ali je na kraju Zvezda izašla kao pobednik.

Tim Dušana Alimpijevića će u polufinalu u subotu igrati protiv FMP-a. A delovalo je da je na milimetar od ispadanja...

Aplauz za obe ekipe za ono što su pokazale večeras!

Kup Koraća nastavlja se u petak, četvrtfinalnim utakmicama Mega - Dinamik od 17 časova i  Partizan - Zlatibor od 19.30.

ZVEZDA: Dangubić 12 (2/10 za tri), Dobrić 5, Ročesti 15 (6 as), Lesor 11 (10 sk), Bjelica 11, Kešelj 3, Davidovac 3, Lazić, Feldin 15, Omić 10, Enis, Jovanović.

BORAC: Popović 2 (8 sk), Đoković 18 (3/8 za tri), Balaban 8, Stojadinović 6, Marinović 5 (1/7 za tri), Pešaković 12, Prlja 2, Dimić 14 (6 sk), Gavrilović, Todorović 7 (1/7 za tri), Čarapić 5, Ćalović.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar