ЛЕ: Сума је тај! Од почетка, као „десетка“!

Мирослав Ђукић одлучио да Гвинејца пошаље на омиљену позицију, а Ђорђа Ивановића на клупу.

Фудбал 15.02.2018 | 18:00
ЛЕ: Сума је тај! Од почетка, као „десетка“!
Има места за Сејдубу Суму. Не само да има места, него ће репрезентативац Гвинеје коначно заиграти на омиљеној позицији.

Писали смо синоћ како се минулих дана говоркало да постоји могућност да омалени везиста почне меч и  то ће се и десити, потврђено нам је да ће најскупљи фудбалер у историји Партизана дефинитивно бити стартер у сусрету са Викторијом из Плзерња, у шеснаестини финала Лиге Европе (21.05, ТВ Арена спорт 1, РТС 1).

Мирослав Ђукић је одлучио да Суму награди за добар рад у припремном периоду и повери му улогу организатора игре у почетној формацији 4-2-3-1. Некадашњи првотимац Слована дејствоваће иза најистуренијег фудбалера црно-белих, Леандреа Тавамбе, и са позиције офанзивног везног покушати продорима и(ли) пасом да разори одбрану чешког представника. А она уме да буде порозна, ове сезоне у гостима двапут је поклекла против Стеуае у квалификлацијама за Лигу шампиона, трипут у судару са румунским великаном у групној фази Лиге Европе, а трипут су је у истом такмичењу матирали и играчи швајцарског Лугана.

Сејдуба Сума се може сматрати фактором изненађења којем је прибегао стручни штаб Партизана. По два основа. Ако би се закључци изводили само на основу контролних утакмица онда би Павел Врба и његови сарадници могли да очекују друго решење, у лику уиграваног Ђорђа Ивановића. Осим персоналне, овде је реч и о промени формације, јер ће уместо очекиване 4-4-2 Партизан кренути распоређен у 4-2-3-1. Сам Сума ће тек други први пут откако је стигао у Хумску у европској уткамици играти иза нападача, јер је против Олимпијакоса, Видеотона и оба пута у судару са Динамом из Кијева био крило, да би се само на гостовању Скендербегу преселио на позицији за коју уверава да му највише прија.

Кад је већ тако...

Жртва уласка Сејдубе Суме у првих 11 је Ђорђе Ивановић. Мада је током припрема на Кипру најчешће уиграван у тиму за који се веровало да ће почети дуел са Плзењом и био подршка Леандреу Тавамби у нападу, доскорашњи капитен Спартака, према казивању Мирослава Ђукића, још нема довољно снаге, мучи се, тек је дошао у нову средину и то су све разлози због којих ће вечерас почети на клупи.

Подсетимо, због жутих картона први сусрет шеснаестине финала Лиге Европе пропустиће Немања Г. Милетић, не позицији левог бека мења га новајлија из Напретка Слободан Урошевић, док ће уместо повређеног Саше Здјелара на месту другог задњег везног, у пару са Данилом Пантићем, дејствовати Марко Јевтовић.

ТИМ ПАРТИЗАНА ЗА ПЛЗЕЊ: Стојковић - Вулићевић, Немања Р. Милетић, Митровић, Урошевић - Јевтовић, Пантић - Тошић, Сума, Јанковић - Тавамба.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар